De Boxtelse Danielle Pierot werd vandaag aan de Stationsstraat in de schijnwerpers gezet vanwege haar zeventigste verjaardag. (Foto: eigen collectie).
De Boxtelse Danielle Pierot werd vandaag aan de Stationsstraat in de schijnwerpers gezet vanwege haar zeventigste verjaardag. (Foto: eigen collectie). Foto:

Danielle viert verjaardagsfeestje op straat


PÅL JANSEN

Een verjaardagsfeestje organiseren in deze tijden van corona is niet bepaald vanzelfsprekend. Maar helemaal niet mogelijk? Danielle Pierot bewees dinsdagmiddag het tegendeel. De Boxtelse blies zeventig kaarsjes uit en vierde dat midden op de Stationsstraat. ,,Ik heb een geweldige verjaardag gehad.”

Het jaar van de Boxtelse zit vol jubilea. Naast dat zij zelf zeventig is geworden, werd partner Maria Voets 65 en is het stel in juni al vier decennia bij elkaar. Maar door de bezoekersregeling van maximaal één persoon per dag en het feit dat Pierot in een appartement woont, leek het geen uitbundig feest te worden voor de jarige.

FAUTEUIL

Dit weerhield vriendin Ghislaine de Brouwer er echter niet van om bij haar voordeur aan de Stationsstraat een corona-proof feestje voor Pierot te organiseren. Aan het einde van de middag werd de jarige job in een oranje fauteuil gezet, geleend van de Rabobank aan de overkant. Om de vijf minuten wandelden er een of twee mensen langs om haar te feliciteren. De boel werd nog opgesierd met slingers en er waren tasjes met een drankje en nootjes voor de passanten.

Ondanks dat het een ander festijn werd dan gedacht, beleefde Pierot zo alsnog een fantastische verjaardag. ,,Heerlijk, echt waar. Ik was enorm verrast en het was ongelofelijk leuk, ik kan niet anders zeggen.” En wie weet: wellicht komt dat 40-jarige jubileumfeest met haar partner er dit jaar ook nog wel. Pierot: ,,Hopelijk in september dan.”

p De Boxtelse Danielle Pierot werd vandaag aan de Stationsstraat in de schijnwerpers gezet vanwege haar 70e verjaardag. (Foto: eigen collectie).