Afbeelding
Foto:

Bouwvakkers nemen De Munsel onder handen

PÅL JANSEN

In woonvorm De Munsel aan de Voetboog is gestart met een grondige renovatie. Overkoepelende organisatie SWZ Zorg uit Son laat alle drie woonunits en de centrale gang aanpakken. Half mei moet de verbouwing gereed zijn.

De bewoners - volwassenen met een beperking en niet-aangeboren hersenletsel - vinden gedurende de werkzaamheden onderdak in Schijndel. Zodra de klus is geklaard, verhuizen zij in groepen weer terug naar hun vertrouwde stek aan de Voetboog. De grootste verandering voor de bewoners vormen de natte ruimtes in hun appartementen. De keukens worden groter en de badkamers worden vernieuwd. Daarnaast krijgen ook de drie hallen van het gebouw een andere look. Voorts wachten het centrale gebouw aan de voorzijde, de gezamenlijke ruimten en enkele kantoorplekken vernieuwingen.

De buitenmuren van het gebouw dat in 1993 werd gerealiseerd, blijven allemaal intact. Maar passanten en bezoekers van woonvorm De Munsel krijgen wel een nieuwe buitenkant te zien. De muren bij de entree krijgen een nieuwe kleur. Architectenbureau De Loods uit Aarle-Rixtel brengt bovendien in het nieuwe ontwerp veel schillen met smalle houten latten terug.

Woonvorm De Munsel aan de Voetboog wordt momenteel grondig verbouwd. Mits alles volgens planning verloopt, is de renovatie half mei klaar. (Foto: Peter de Koning).