Afbeelding
Foto: Elly Matthijssen

SJAALINITIATIEF BLIJKT SCHOT IN DE ROOS

Cadeauwinkel Hebbes krijgt tassen vol met wol


PÅL JANSEN

,,We krijgen ontzettend veel reacties, leveringen met tasjes wol, maar ook breiers. Echt superleuk." Groepsbegeleider Elly Matthijssen van cadeauwinkel Hebbes is in jubelstemming. De werkplaats van Cello aan de Markt wordt overspoeld met wol.

Het initiatief van Hebbes verscheen twee weken geleden op de voorpagina van deze krant. De werknemers van de giftenwinkel aan de Markt zijn hard aan het werk om een gigantisch lange sjaal te breien. En via Brabants Centrum riepen zij de Boxtelse bevolking op mee te doen met de uitdaging. Wie weet ligt er zelfs een nationaal record in het verschiet. Hoewel dat een beetje ambitieus lijkt omdat de langst gemeten sjaal van Nederland liefst 7,2 kilometer lang is.

AAN HET BREIEN GESLAGEN

Maar wie weet wat er nog in het vat zit. Aan het enthousiasme voor het initiatief ligt het in elk geval niet. Matthijssen: ,,Er belde ook een begeleidster die werkzaam is bij zorgexpertisehuis Liduina. Die zijn daar aan het breien geslagen voor dit doel. Is dat niet prachtig?"

Met het initiatief willen de medewerkers van cadeauwinkel Hebbes letterlijk een eind breien aan de coronacrisis. Om het nationale record te verbreken, vragen zij alle Boxtelaren mee te helpen. Fysiek bij elkaar komen is in deze tijd lastig. Daarom wordt gevraagd om foto's van de wollen dassen op te sturen naar hebbes@cello-zorg.nl. Alle beelden komen achter elkaar om zo de sjaal in beeld te brengen.

FYSIEKE SJAAL

Maar ook aan de fysieke sjaal wordt hard gewerkt. Het is mogelijk om gebreide sjaals en bollen wol in te leveren bij de cadeauwinkel aan de Markt 6. Dat kan iedere werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur.


p Een berg wol en flink wat sjaals zijn al aangeleverd bij cadeauwinkel Hebbes. Op diverse plekken wordt gebreid om de langste das van Nederland te creëren. Zo zijn ook bewoners in zorgexpertisehuis Liduina met breinaalden in de weer. (Foto: eigen collectie).