Vion: overname slachterij België is gereed


Het Boxtelse vleesverwerkingsbedrijf Vion is begonnen met het integreren van de onlangs overgenomen Belgische slachterij Adriaens. Alle medewerkers kunnen hierbij behouden blijven, zo laat CEO Ronald Lotgerink van Vion Food Group weten.

Met de overname wil de organisatie de werkzaamheden beter spreiden voor klanten (boeren) uit West-Europa. Vion richt zich volgens Lotgerink steeds meer op de ontwikkeling van regionale ketens die voedselproducenten en consumenten met elkaar verbinden.

Hans Huijbers gaat het bedrijf in Belgiƫ leiden. Hij gaat de contacten met veehouders onderhouden en ziet toe op het invlechten van slachterij Adriaens in de organisatie van Vion. De afgelopen maanden was hij al bezig met de voorbereidingen hierop. Voor deze functie staat hij wel zijn huidige plek in de Raad van Commissarissen van de vleesverwerker af.


Joost zoekt versterking voor huurdersraad

Woonstichting Joost is op zoek naar bewoners die de belangen van hun medehuurders willen behartigen. In het overlegorgaan Huurders van Joost kunnen zij meepraten over alles wat met wonen te maken heeft.

De leden mogen onder meer meebeslissen over het duurzamer maken van de huizen van Joost, maar ook over afspraken die met gemeenten worden gemaakt over de hoeveelheid huurwoningen die erbij moet komen en de betaalbaarheid daarvan.

Ze gaan ook regelmatig in gesprek met de Raad van Commissarissen van de woonstichting. De leden van Huurders van Joost krijgen een vrijwilligersvergoeding.

Wie meer informatie wil over de functie kan contact opnemen met Inge Huisman, manager sociaal beheer van Joost of met Ad Boleij, voorzitter van de huurdersraad, via telefoonnummer (088) 008 14 00.