Stil protest op de Markt tegen coronaregels


Zo'n twintig Boxtelaren kwamen maandagavond voor het gemeentehuis op de Markt bijeen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De demonstratie was echter geen lang leven beschoren, want er was geen vergunning voor aangevraagd.

Tegen zeven uur 's avonds verzamelden zich enkele inwoners van Boxtel op de Markt voor het (stille) protest. Zij kwamen naar het centrum na oproepen die via sociale media waren verspreid.

De demonstranten zijn het niet eens met de maatregelen die de landelijke overheid heeft genomen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Zij willen weer terug naar normaal en denken dat de lockdowns uiteindelijk tot meer slachtoffers leiden dan de pandemie zelf.

GEEN VERGUNNING

Rond acht uur werd het protest door de politie beƫindigd. De organisator wist niet dat er een vergunning nodig was voor de bijeenkomst. Hiervoor geldt in Nederland namelijk een meldplicht bij de gemeente. Agenten maakten dat ter plekke duidelijk, waarna de groep op eigen houtje de Markt weer verliet.

Er zijn maandagavond geen aanhoudingen verricht. Wel dreigde de politie boetes uit te gaan delen als de demonstratie later in de week toch weer door zou gaan. De demonstranten kozen daarom eieren voor hun geld en bleven de afgelopen avonden weg uit het centrum.

De organisatoren willen echter wel in gesprek met de burgemeester om te kijken of zij de demonstraties in Boxtel voort kunnen zetten op een later tijdstip.


Brei een eind aan corona samen met Hebbes


Hebbes wil een eind breien aan de coronacrisis: letterlijk. En de medewerkers van de cadeauwinkel aan de Boxtelse Markt maken daar geen half werk van. Zij breien een zo lang mogelijke sjaal en hopen zelfs op het nationale record. Om dat te bereiken vragen cliƫnten van zorgorganisatie Cello alle inwoners van Boxtel mee te helpen.

De langste das van Nederland is gemeten op 7,2 kilometer. Maar om dat te halen, moet er nogal wat wol door de vingers van de Hebbes-medewerkers gaan. Als zoveel mogelijk Boxtelaren een eigen sjaal van circa twee meter maken, komt dat nationaal record al meer in zicht.

FOTO MAILEN

Omdat fysiek samenzijn in grote groepen niet mogelijk is, vragen de mensen van de Cello-werkplek deelnemers een foto van hun breiwerk te mailen naar hebbes@cello-zorg.nl. Een lint van foto's moet de lengte van de sjaal in beeld brengen.

Daarnaast hoopt Hebbes dat mensen hun gebreide sjaals en bollen wol ook inleveren bij de cadeauwinkel. Dat kan door tijdens openingstijden aan te bellen bij de zaak aan de Markt 6: iedere werkdag van 10.00 tot 16.00 uur.