Afbeelding
Foto: Henk van Weert

VOORVERKOOP WONINGEN START 24 FEBRUARI

Interesse voor tuitkap in Langen Linden is groot


RENS VAN DEN ELSEN

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat de woningbouw in Boxtel steeds meer op stoom begint te komen. Woensdag 24 februari start de voorverkoop van de huizen in het wijkje Langen Linden. De bouw laat echter nog even op zich wachten, de beslistermijn voor de omgevingsvergunning is namelijk met zes weken verlengd.

De reden voor de verlenging kon aannemer Dura Vermeer niet geven.

Binnen het project op het voormalige Lindenlust-terrein naast de Bosscheweg staan 51 woningen gepland: 28 tweekappers, vier bungalows en negentien rijwoningen. De huizen variëren in oppervlakte van 100 tot 170 vierkante meter. De woningen krijgen allemaal een keuken en badkamer die zelf is samen te stellen. Bij de voorverkoop is het mogelijk om voorkeurswoningen te selecteren. Later dit jaar volgt een loting om de huizen te verdelen.

TUITKAPWONINGEN

Dura Vermeer presenteerde eind vorig jaar het aanbod en kreeg veel vragen over de tuitkapwoningen in het plan. De interesse was zelfs zo groot, dat de aannemer heeft besloten om meer huizen een dergelijke kap te geven. Het gaat dan om een dak met een puntvorm aan de voorkant van de woning in plaats van de zijkant.

Het hoofdgebouw Lindenlust krijgt in een later stadium haar zorgfunctie terug. Daarnaast moet er aan de achterzijde van dit pand een appartementencomplex verrijzen van drie woonlagen.

BOMEN

Het project kende een tumultueuze aanloop. Er was flinke onenigheid tussen de Bomen Brigade Boxtel en de gemeente over het aantal bomen op het terrein. Pas toen werd beloofd om voor alle gekapte exemplaren elders nieuwe te planten, werd de onvrede enigszins weggehaald.

Wie interesse heeft in de woningen kan zich aanmelden via de website www.langen-linden.nl.


q De twee woningen naast de entree van het Lindenlust-terrein blijven in het plan Langen Linden bestaan. Het pand op de foto heeft overigens een tuitkap. (Foto: Henk van Weert).


BOXTELS BEDRIJF ACTIEVER MET GLASVEZEL

Legrand versterkt eigen positie met overname

Om haar eigen leidende positie te verstevigen heeft het bedrijf Legrand uit Boxtel deze week Compose overgenomen. Deze organisatie is gespecialiseerd in glasvezel. Met de overname wil Legrand zijn eigen productaanbod voor klanten vergroten.

Legrand is wereldwijd specialist in elektrische en digitale infrastructuur in gebouwen. Maar het zorgt ook voor de distributie van energie, communicatienetwerken en het automatiseren van (bedrijfs)gebouwen. Vorig jaar werd meer dan 6,1 miljoen euro omzet gehaald.

Door de toevoeging van Compose, dat innovatieve glasvezeloplossingen voor klanten op maat maakt, kan het bedrijf aan de Van Salmstraat op Ladonk zijn divisie Data Center Solutions verder uitbouwen. Deze ontwerpt de infrastructuur voor datacenters, maar maakt ook producten zoals kabelgoten, stroomverdelers en transformatoren.

NIEUWE STAP

Glasvezel wordt veel gebruikt voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. Een aspect dat steeds belangrijker wordt voor datacentrums. De ontwikkelingen staan niet stil en zodoende komt Legrand later dit jaar met Infinium QuantumTM op de markt. Hiermee gaan minder data verloren en wordt minder energie verbruikt. Het is volgens het Boxtelse bedrijf een nieuwe stap in de groeiende vraag naar gespecialiseerde oplossingen voor dataverbindingen.

CEO Ronny de Backer van Legrand Benelux is blij met de overname: ,,Hiermee benadrukken we onze ambitie om onze klanten het meest complete productaanbod te bieden op het gebied van datacenters en telecom. Tevens versterken we onze positie in deze markten.”