Nieuw college B en W splitst portefeuilles


De diverse bestuursportefeuilles zijn niet per definitie volledig de verantwoordelijkheid van één wethouder. Zo is het bevorderen van duurzaamheid voor alle aanstaande wethouders een punt van aandacht. Duurzaamheid vormt als het ware de 'satéprikker' die alle beleidsterreinen bindt, stelt formateur Fons Naterop. Maar ook als het gaat over het sociale domein is de taart verdeeld in vijf parten. Om binding met de samenleving te houden, is de gedachte.

Zo gaat Wim van der Zanden de ouderenagenda beheren. Het voorstel dat daarvoor is opgesteld door senioren zelf is daarvoor in zijn ogen een prima basis en moet verankerd worden in het beleid. ,,Ouderenbeleid is prima te combineren met volkshuisvesting, een van mijn andere beleidsterreinen", aldus Van der Zanden. Hij krijgt ook ruimtelijke ontwikkeling onder zijn hoede en wordt wijkwethouder van Selissenwal en Esch.

Mariëlle van Alphen wordt verantwoordelijk voor economie en participatie. ,,Een sterke economie is de motor van een bloeiende samenleving en daar willen wij krachtig op inzetten. Onder andere door meer ruimte te geven aan ondernemers", stelt ze. Van Alphen wordt wijkwethouder van Centrum/Breukelen, Kalksheuvel en omgeving De Braken ('de oksel').

Als het gaat om ruimtelijke ordening, volkshuisvesting (bebouwde kom), duurzaamheid, transities en plattelandsvernieuwing is Désiré van Laarhoven aan zet. Bovendien is zij straks wijkwethouder van Lennisheuvel.

Het takenpakket van Hans Heesen omvat financiën, jeugdzorg, sport en cultuur; daarnaast zal hij zich als wijkwethouder bekommeren om Munsel-Selissen en Liempde.

Naast wijkwethouder van Boxtel-Oost wordt Fred van Nistelrooij verantwoordelijk voor mobiliteit, waterbeheer & riolering, afval, parkeren en groen.

Burgemeester Ronald van Meygaarden legt zich toe op algemene coördinatie, openbare orde en veiligheid, handhaving, organisatie en volksgezondheid.