Het voormalige klooster Sint-Ursula is in Boxtel de thuisbasis van ContourdeTwern. (Foto: Peter de Koning).
Het voormalige klooster Sint-Ursula is in Boxtel de thuisbasis van ContourdeTwern. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

POSITIEF OORDEEL OVER CONTOURDETWERN

Welzijnsorganisatie weer zeker van kwaliteitslabel

Welzijnsorganisatie ContourdeTwern, onder andere actief in Boxtel, heeft het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk mogen verlengen. Deze maand voerde Lloyd's Register Nederland hiervoor een toetsing uit.

Twee jaar geleden behaalde ContourdeTwern het kwaliteitslabel. Om het te mogen blijven voeren, moet elke twee jaar worden getoetst of de organisatie nog aan alle eisen voldoet.

Om tot een oordeel te komen, voerde de auditor 24 gesprekken met medewerkers en vrijwilligers uit alle lagen van de organisatie, onder meer met mensen uit team Boxtel. Digitaal in dit geval, vanwege de coronamaatregelen.

Lloyd's nam de aspecten vakmanschap, dienstverlening en organisatie en bestuur onder de loep. Die elementen maken deel uit van het kwaliteitslabel.

,,Er zijn veel creatieve initiatieven rondom de coronamaatregelen geweest zoals de zomeractiviteiten en een telefoontraining om goed om te kunnen gaan met het nieuwe werken", meldde de auditor. Lof was er ook voor de cursussen binnen ContourdeTwern, zoals een eigen vakopleiding jongerenwerk.

Volgens Lloyd's voelen medewerkers en vrijwilligers zich onderdeel van een organisatie die hen steunt en ruimte biedt om hun werk creatief en zelfstandig vorm te geven.

UITWISSELING

Verbeterpunten waren er ook. Vanuit de medewerkers klonk het geluid om meer direct contact met collega's uit het Centraal Bureau en om meer uitwisseling tussen medewerkers die met vrijwilligers samenwerken. Zij kunnen dan onderling kennis delen. Verder geven medewerkers aan dat er bij projecten waar jongeren ingezet worden als maatje, goede ondersteuning moet zijn van beroepskrachten.