Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

LUDIEK TRIO LOOPT 'EENDENTREK' SOLO

Toch biertje en Schrobbelèr…

LINDA VAN DE WIEL

Waar carnavalszondagmiddag in Boxtel normaal gesproken in het teken staat van de Grote Eendentrek, overheerst dit jaar doodse stilte. Maar wacht! Klinken daar de leutklanken van Snollebollekes in het Eendengatse centrum? Ja dus. Het trio ‘Alle goei in 3en’ maakt de Stationsstraat onveilig met een ludieke act als springruiters. Compleet met huifkar en soundmachine.

,,Deze act zouden we vorig jaar doen tijdens de Grote Eendentrek”, vertelt Gerard van den Heuvel uit Boxtel. ,,Maar die ging vanwege hevige windstoten niet door.”

Samen met vrienden Peter Kruijsen en Erik Timmermans besloot hij daarom dit jaar zijn carnavaleske pekske aan te trekken en de route van de Boxtelse optocht alsnog te lopen.

,,Wij doen al 25 jaar mee aan de Grote Eendentrek en wilden dit jaar niet overslaan. Vorig jaar ging de praalstoet ook al niet door. We dachten dat meer mensen de optocht coronaproof zouden lopen”, lacht Kruijsen. ,,Nou, niet dus.”

Van den Heuvel vult aan: ,,En we hebben veel succes. Van verschillende mensen die ons zien lopen, hebben we al een biertje of Schrobbelèr gehad. We zijn zelfs voorbij het Wereldhuis gegaloppeerd. De mensen daar vonden het erg leuk. Dat was trouwens wel een beetje uit de route. Maar we hebben hem weer opgepikt. Maar wel tegen de draad in, zoals je ziet.” (Foto: Linda van de Wiel).