Dennis maakt huiswerk. Hij is een van de Zambiaanse jongeren die wordt geholpen tijdens het Vastenactieproject van de Heilig Hartparochie in de gemeente Boxtel.
Dennis maakt huiswerk. Hij is een van de Zambiaanse jongeren die wordt geholpen tijdens het Vastenactieproject van de Heilig Hartparochie in de gemeente Boxtel. Foto: eigen collectie

VASTENACTIE: WERKEN AAN JE TOEKOMST

Boxtel steunt project Zambia

In het kader van de jaarlijkse Vastenactie heeft de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de Heilig Hartparochie gekozen voor een project in Zambia. Dat meldt woordvoerder Johan Bakker.

,,We gaan weer een bijzondere vastentijd in. Opnieuw een periode waarin nog niet alles zo is als we gewend waren. En tegelijkertijd leren we ook in deze tijd een nieuw pad te bewandelen. Hopelijk vinden we nieuwe wegen naar de harten van mensen waardoor ze geïnspireerd raken door de verhalen van de mensen in de projecten die de Vastenactie steunt", aldus Bakker.

In Mbala, een van de armste plattelandsdistricten in Zambia, wonen veel schoolverlaters en werkloze jongeren zonder beroepsopleiding omdat betaalbaar onderwijs in het district ontbreekt. Het project van de Zusters van het Heilig Hart wil de armoede verminderen door kansarme jongeren een beroepsopleiding en daarmee toekomstperspectief te bieden. De komende weken is over het project meer te lezen op deze pagina.



p Dennis maakt huiswerk. Hij is een van de Zambiaanse jongeren die wordt geholpen tijdens het Vastenactieproject van de Heilig Hartparochie in de gemeente Boxtel. (Foto: Vastenactie).