Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DIGITALE CLUBAVOND OP DINSDAG

NBB-bridgers spelen nu online in regio Boxtel

Het is weliswaar thuis achter de eigen PC, laptop of tablet, maar Boxtel bridget weer in clubverband. BC Boxtel, BC Liempde en BC Revanche, de drie lokale clubs die zijn aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond (NBB), hebben de handen ineen geslagen en organiseren wekelijks een bridgeavond.

De virtuele kaartclub noemt zich BC BReL en maakt gebruik van het programma StepBridge van de NBB-internetbridgeclub. Daar kunnen de deelnemers uit Boxtel en omgeving elkaar op dinsdagavond ontmoeten aan virtuele groene speeltafels. Het is misschien niet zo gezellig als normaal en voor sommigen een lange zit achter het scherm, maar er wordt wel écht gespeeld met en tegen bekenden.

Wie het wat lijkt, kan lid worden van één van drie lokale clubs en speelt dan voor maximaal vijftig cent per avond mee. Mensen die al aangesloten zijn bij StepBridge spelen gratis mee. De drie verenigingen hebben verschillende (contributie-)voorwaarden. Aanmelden kan bij: Justine Janssen (BC Boxtel), telefoonnummer 06-52 45 11 64; Bert van Ruremonde (BC Liempde), 06-53 25 36 16 of Annelies van Ewijk (BC Revanche), (0411) 67 77 32.

Bij de eerste twee eerste digitale clubavonden stond aan het einde van elke vereniging een bridgepaar 'op het podium'.

Uitslagen dinsdag 9 februari

Mascha Kleijs/Edgar Wijnen        70.50%

José v.d. Laar/Gerarda v. Oirschot        60.24%

Ton Walbeek/Hans Wolsky        59.29%

Uitslagen dinsdag 16 februari

Frank v.d. Schans/Bert v. Ruremonde        64.50%

Clemens Nienhuis/Jan Sebregts        58.10%

L. Messchaert/Th. Hartmanns        56.43%