Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

HARTVORMIG WANDELEN TIJDENS OP VALENTIJNSDAG

‘Geloven in mooie wereld vol idealen’

LINDA VAN DE WIEL

Wandelliefhebbers konden zondag - op Valentijnsdag - op een heel bijzondere manier de liefde vieren. Want in Boxtel, en op dertig andere plaatsen in Nederland, werd toen The Love Trail gelopen. De route liep dwars door Boxtel in de vorm van een hart. Initiatiefneemster Lotte van Dongen: ,,Op deze manier wil ik de wereld laten zien hoe mooi het pad van liefde en vertrouwen is.”

The Love Trail is een wereldwijde beweging die is ontstaan in Nederland. De movement kenmerkt zich onder meer door het zenden van kleine kaartjes met een warme, liefdevolle en krachtige boodschap. Deze kaarten zijn inmiddels vertaald in 22 talen. ,,Ik geloof in een mooie wereld vol idealen en wil deze graag doorgeven aan mijn kinderen”, stelt Lotte. En welke dag past beter dan Valentijnsdag voor het delen van deze boodschap?

#LOVETRAILBOXTEL

Het uitzetten van een route in de vorm van een hart bleek een uitdaging. ,,Maar het is gelukt en ik ben er trots op”, lacht de Boxtelse. Verschillende koppels en gezinnen liepen de route die werd gemarkeerd door gestrikte rode lintjes.

Dit was zichtbaar door de aandenkens die de wandelaars achterlieten. ,,Want dat was het verzoek dat ik als organisatie deed: laat zien dat jij er ook was. Door bijvoorbeeld een eigen lintje op te hangen of door op sociale media #lovetrailmovement of #lovetrailboxtel te gebruiken.”


p Sarah en Teun wandelden zondag bij kasteel Stapelen. Zij hadden niet van Love Trail gehoord en wisten dus ook niet dat hun route er een onderdeel van vormde. Het tweeltal vond het wel een leuk initatief. ,,Want wij zijn dolverliefd op elkaar." (Foto: Albert Stolwijk).