De Bosscheweg is druk, vooral in de spits. De weg nodigt uit tot een sprintje richting rijksweg A2, maar dat is niet verstandig, want de flitspaal staat altijd aan. (Foto: Peter de Koning).
De Bosscheweg is druk, vooral in de spits. De weg nodigt uit tot een sprintje richting rijksweg A2, maar dat is niet verstandig, want de flitspaal staat altijd aan. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

13.000 HARDRIJDERS OP DE BON DOOR FLITSPAAL 'OUDE KETTING'

Flitspaal opnieuw erg 'productief'

De flitspaal aan de Bosscheweg, nabij het Oertijdmuseum, leverde in 2020 duizenden verkeersdeelnemers een bon op. Het apparaat registreerde vorig jaar 13.438 hardrijders. Ruim voldoende voor een plek in de top tien van Brabantse flitspalen waar de meeste boetes vallen.

Een jaar eerder, in 2019, prijkte de camera ook al in dat lijstje. Toen met nog veel meer boetes, namelijk 15.950. De hoge score van de Boxtelse flitser blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Aan de Eindhovenseweg staat een soortgelijke flitspaal. Daar gingen 'slechts' 5.377 verkeersdeelnemers op de bon.

De nummer een-positie is niet voor het apparaat aan de Bosscheweg weggelegd, die is voor een flitspaal in Waalre. Die camera klikte in 2020 ruim 19.000 keer. De Boxtelse paal staat op de zesde plek. Het bericht van het CJIB vermeldt niet hoeveel weggebruikers jaarlijks de verschillende snelheidsmeters passeren. In absolute zin is het aantal boetes in Boxtel-Noord hoog, maar ten opzichte van het aantal verkeersdeelnemers zou dat mee kunnen vallen. Ter hoogte van de camera aan de Bosscheweg, tegenover het parkeerterrein van eetcafé De Oude Ketting, is de maximumsnelheid vijftig kilometer per uur.


p De flitspaal bij de Bosscheweg in Boxtel registreert provinciaal gezien heel veel hardrijders. (Foto: Peter de Koning).