Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Dankjewel, BC



Hoe belangrijk onafhankelijke, feitelijke journalistiek is heb ik weer eens aan den lijve ondervonden. Ook ik fronste mijn wenkbrauwen toen ik las dat Balans met die andere partij een coalitie ging vormen. Een mooi overzicht echter in het BC van hetgeen in de partijprogramma’s stond en wat nu in het coalitieakkoord staat, geeft de burger moed. Er blijken toch ook veel overeenkomsten te zijn. Een mooie manier van verslaglegging: niet meegaan in het sentiment, maar bij de feiten blijven. Dank je wel BC!

Hopelijk volgen de coalitie en de oppositie dit goede voorbeeld. Dan sluit ik niet uit dat het leven in BELL nog eens écht mooi wordt.


        KEES CLOIN


Slager keurt zijn eigen vlees?

Betreft de verhoging van de schoorsteen bij Vion: dit zou geen effect hebben op de geuroverlast volgens ‘onderzoekers'. Het is toch weer niet die slager (slachter) die zijn eigen vlees keurt? Of toch?


        FRANS PEIJNENBURG

Uit Balans

Vol optimisme werd afgelopen vrijdag via een livestream het nieuwe bestuurscollege gepresenteerd. Met het nieuwe beleidsakkoord ‘Samen aan de slag’ in de hand stonden de nieuwe wethouders te trappelen om te beginnen. ‘Samen aan de slag’ met als motto: ‘Waar een wil is, is een weg’. Bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid zijn kernbegrippen en ‘Het mobiliteitsbeleid is dringend aan actualisering toe’.

Aha, zie hier de inbreng van de grootste partij in het beleidsakkoord. Immers, ‘het roer moet om', ‘geen geld meer in hobbyprojecten' en ‘we gaan het PHS-contract openbreken'. Ferme taal in verkiezingstijd en daarom ook de grootste partij. Maar helaas! Verder lezende, zie je echter al gauw dat alles bij het oude blijft. PHS wordt conform het vorige beleid ongewijzigd uitgevoerd.

In de livestreampresentatie sprak de nieuwe wethouder Verkeer in opgetogen bewoordingen van ‘we moeten koers houden op de afgelopen periode’ en ‘infrastructuur vervolg geven aan het verleden en tot realisatie brengen’. Zo laat de grootste winnende partij zich door de kleinste en verliezende partij uit Balans brengen. Vele kiezers zullen volgen. Wat ben ik blij dat ik voor de verkiezingen al door had dat deze partij niet in balans was.

        GUUS BASTINGS

STICHTING KAN STEUN NOG VOLHOUDEN

'Parkeergelden Velder' schroeft budget flink terug

Ondanks het gebrek aan inkomsten kan de Stichting Behoud Gemeenschap Liempde (BGL) ook dit jaar lokale verenigingen financieel ondersteunen. Het donatie-budget is echter wel een stuk lager dan vorig jaar: 6.000 euro.

Het bestuur van de stichting ziet zich genoodzaakt om het beschikbare budget voor 2021 drastisch te beperken ten opzichte van de 18.000 euro die in 2020 werd verdeeld. ,,De organisatie is gezond. Dit kunnen we nog wel een paar jaar volhouden, maar natuurlijk hopen we nog dit jaar weer op mooie evenementen en veel gasten op landgoed Velder", geeft voorzitter Joep Smits van BGL aan.

Het volledige budget voor dit jaar is echter nog niet toegewezen. De stichting vraagt daarom iedereen die een goed voorstel heeft voor het behoud van de leefbaarheid in Liempde om een aanvraag in te dienen.

VERDELEN

BGL, beter bekend als parkeergelden Velder, is opgericht in 1998 en heeft als doel geld in te zamelen voor het ondersteunen van activiteiten, verenigingen en stichtingen in Liempde. Om dit voor elkaar te krijgen regelt de stichting het parkeren tijdens evenementen op landgoed Velder. De opbrengsten worden niet alleen verdeeld onder clubs die parkeerwachten leveren. Ook andere Liempdse organisaties kunnen bijdragen aanvragen.