Joost laat nieuwe buren met elkaar kennismaken

Wie verhuist, krijgt doorgaans te maken met andere buren. Woonstichting Joost wil stimuleren dat de nieuwe bewoners en de buren elkaar beter leren kennen en zet hiervoor vanaf maandag 1 maart lokale bakkers in.

De actie van Joost houdt in dat zowel de buren als de nieuwe bewoner een kaartje in de bus krijgen. Als een van hen beide kaarten bij een van de deelnemende bakkers inlevert, krijgen zij een gratis Joost-taartje. Wie twee buren heeft, kan ook twee taartjes afhalen.

In Boxtel doen bakkerij De Leijer (Sint-Severusstraat en winkelcentrum Oosterhof) en bakkerij Van Doorn (Breukelsestraat) mee. Bakkerij Jos van Eijndhoven (Barrierweg) is voor Liempdse bewoners het afhaalpunt.


Oertijdmuseum wil uitstel terugbetaling gemeentelijke lening

De coronacrisis heeft er bij het Oertijdmuseum flink ingehakt. Directeur René Fraaije presenteerde in 2019 plannen om te groeien naar 100.000 bezoekers per jaar. Daarvoor sloot hij ook een lening af bij de gemeente Boxtel. Het aflossen zou vorig jaar beginnen, maar het museum vraagt om uitstel.

Het bedrag, 100.000 euro, was onder meer nodig om de bouw van een groot depot met werkplaats te bekostigen. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond, maar bezoekers hebben nog niet echt kunnen genieten van de nieuwste toevoeging.

LOCKDOWN

Door de lockdown loopt het dinomuseum veel inkomsten mis, gaf Fraaije in april vorig jaar al aan in deze krant. Nu vraagt hij om uitstel voor het terugbetalen van de lening. Het Boxtelse college van B en W is hierin coulant en is bereid om de eerste van de vijf betalingstermijnen op te schuiven naar eind 2022. De culturele instelling heeft dan tot eind 2026 de tijd om het totale bedrag terug te betalen.