MULLUKZUIPERTJES VIEREN TOCH EEN BEETJE CARNAVAL

Oproep om huizen mooi te versieren

Nee, ook in Gemonde geen polonaise tijdens het carnaval. Maar als het aan De Mullukzuipertjes ligt, gaan de dolle dagen ook niet ongemerkt voorbij. De jeugdcarnavalsstichting houdt verschillende wedstrijdjes én roept een Valentijns-bezorgservice in het leven.

Morgen krijgen alle leerlingen van de Lambertusschool een pakketje mee naar huis met attributen om in feeststemming te komen. Die dag laten jeugdprins Thomas en zijn vrouwelijke evenknie Bregje digitaal van zich horen op school en de Dansdurskes tonen hun kunnen, uiteraard coronaproof.

Zonder vrolijke kostuums geen carnaval. ,,We zien graag wie de mooiste outfit draagt. Daarom roepen we iedereen op voor zondag 14.00 uur een foto van zichzelf in leutkleding met naam en adres te appen naar nummer 06-82 89 34 21", meldt het bestuur van De Mullukzuipertjes. De wedstrijd kent een categorie voor kinderen en een voor volwassenen. De hoogheden en hun gevolg kiezen de winnaars. Verder is er een kleurwedstrijd gaande. Kinderen kunnen hun creaties tot en met morgen op school inleveren.

JUISTE SFEER

Om het dorp in de juiste sfeer te brengen, roept de Gemondse jeugdcarnavalsstichting de inwoners op hun huizen te versieren. Wie naam, adres en een foto van zijn opgeleukte woning appt naar het eerder vermelde telefoonnummer, wordt opgenomen in een wandelroute. Bovendien zijn er prijzen en eervolle vermeldingen te winnen. Ook nu vormen de hoogheden de jury. De wandeling kunnen liefhebbers komend weekend op eigen gelegenheid lopen. De online routekaart komt op de Facebook-pagina en website van De Mullukzuipertjes te staan.

De carnavalsclub heeft ook nog een speurtocht bedacht. Achter de huiskamerramen van de Gemondse raadsleden zijn woorden te vinden. Die vormen samen een slagzin. Wie die appt naar het reeds genoemde mobiele nummer, maakt kans op een prijs.

Ten slotte vraagt het bestuur van De Mullukzuipertjes de inwoners mee te denken over een thema voor carnaval 2022. Dat van dit jaar is Gimde, wa 'n skôn plaotje. Inzendingen kunnen naar 06-82 89 34 21.

VALENTIJNSSERVICE

Omdat carnavalszondag en Valentijnsdag dit jaar samenvallen, wacht de hoogheden een bijzondere taak: het bezorgen van Valentijnsbrieven. Maar een rode roos met een kaartje kan ook. En misschien is het wel aardig om jeugdprins en -prinses de liefdesbrieven te laten voorlezen. Wie gebruik wil maken van de Valentijns-bezorgservice van het jeugdcarnaval kan een berichtje sturen naar e-mailadres info@mullukzuipertjes.nl..