Podium Boxtel brengt theater naar voordeur

Er worden al bijna een jaar geen voorstellingen meer gegeven in Podium Boxtel vanwege de coronapandemie. Het bestuur van het theater aan de Burgakker heeft daarom samen met zanger Maarten de Gans een actie op touw gezet: miniconcerten aan huis.

,,Omdat wij jullie zolang moeten missen, willen we een klein stukje theater naar jullie toebrengen", zo schrijft Podium Boxtel op haar eigen Facebookpagina. Door het bericht te liken en te delen maken deelnemers kans op een voordeurconcert van De Gans.

MINICONCERTEN

De Boxtelse zanger was tijdens deze lockdownperiode sowieso al in te huren voor coronaproof miniconcerten. Podium Boxtel biedt nu de mogelijkheid om iemand binnen de gemeente op deze manier muzikaal te verrassen. Meedoen kan tot en met vrijdag 12 februari.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/PodiumBoxtel.


Gratis online cursus voor leden van bieb Boxtel

Huis73, waar ook Bibliotheek Boxtel onder valt, biedt vanaf deze maand diverse gratis online cursussen aan voor al haar leden, over tal van onderwerpen. Van persoonlijke ontwikkeling tot Photoshop. Het gaat om een proef van een jaar.

Er zijn meer dan 160 (digitale) workshops te volgen. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met cursusaanbieders Soofos en Goodhabitz.

De bibliothekenorganisatie wil met deze mogelijkheid volwassenen stimuleren tot een leven lang ontwikkelen. Dat is volgens het bestuur een belangrijke maatschappelijke functie van een boekenhuis in deze huidige tijd.

Meer informatie over de trainingen en de pilot is te vinden op www.huis73.nl/onlinecursussen.html.