Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DuckOut: 'Samen feestje bouwen in de woonkamer'


RENS VAN DEN ELSEN

Het is straks wel erg stil tijdens carnaval, dachten de organisatoren van DuckOut enkele weken geleden. Door corona is fysiek feesten niet mogelijk, maar online kan er genoeg. En dus werd er een partyquiz en muziekbingo opgetuigd. ,,Zelfs als je niet van spelletjes houdt, dan bouwen we tussendoor een feest in de huiskamer", aldus mede-organisator Cindy van der Meijden.

Hoewel normaal gesproken de middelbare schooljeugd de doelgroep is, mag nu iedereen vanuit huis meedoen. Zaterdagavond 13 februari staat in het teken van een partyquiz met vragen over alles waar jongeren zich nu mee bezig houden. Zondag 14 februari kan het hele gezin zich uitleven tijdens de muzikale bingo Raad de Plaat. Daar omheen draait het SR-JR DJ Team uit Boxtel weer de beste hits.

Dat carnavalsminnend Boxtel blij is met de online activiteit is duidelijk. Vincent Baaijens en Patrick van de Ven, die voirg jaar als Prins Carnaval de scepter zwaaiden over respectievelijk Eendengat en Ploegersland, maakten een filmpje waarin ze oproepen om mee te doen. ,,Dat vinden we ontzettend fijn", laat Van der Meijden weten.

Ook het invullen van de te winnen prijzen verliep vlot. ,,Veel ondernemers kwamen spontaan bij ons prachtige items aanbieden. Zo hebben we een cadeaubon voor de Efteling ter waarde van maar liefst 444 euro, maar ook kleinere prijzen zoals borrelpakketten en kledingcheques. Daar zijn we echt heel erg blij mee", aldus de mede-organisator.

De quiz en de bingo worden verzorgd door respectievelijk Quizzzit en DJ Hitmaestro. Maar er is ook Boxtelse inbreng. Marijn en Gerbin Blokx van SR-JR DJ Team staan garant voor de pre- en afterparty. De twee denken nog vaak terug aan DuckOut 2020. ,,Wat een feest was dat. En op nog enkele optredens na, voor ons helaas ook vrijwel het laatste... Omdat we het vorig jaar zo naar ons zin hebben gehad, wilden we graag meewerken aan dit initiatief", meldt Gerbin.

Samen met zijn zoon Marijn is hij al weken bezig met de voorbereiding voor zaterdag en zondag. Met name met het zoeken naar nieuwe (carnavals)muziek: ,,Er is minder uitgebracht dan normaal, maar toch is er nog genoeg te vinden. We willen er echt een interactief evenement van maken, dus hopelijk kijken er zoveel mogelijk mensen."

Deelnemers kunnen actief meedoen aan de spellen of alleen een feestje bouwen in de woonkamer. ,,We vieren het leven en laten het coronaverhaal even voor wat het is. Verwacht carnavalsmuziek, maar ook gewoon flinke hardstyle en foute hits. Wij hebben er een jaar op moeten wachten tot we weer konden draaien, dus het gaat sowieso gaaf worden", geeft Gerbin lachend aan.

KAARTVERKOOP

Kaarten voor beide online evenementen kosten elf euro. Op zaterdag ontvangen deelnemers voor dat bedrag tevens een goed gevulde partybox, met onder meer chips, snoep, frisdrank, een DuckOut-zonnebril en -beanie. Bij de kaartjes voor zondag wordt geen snackbox verstrekt. ,,Al is die ook voor de muziekbingo te bestellen", geeft Van der Meijden nog aan. De bestelde boxen worden zaterdag coronaproof bij alle deelnemers thuisbezorgd.

Alle informatie en kaartverkoop gaat via www.duckoutboxtel.nl.

t Marijn en Gerbin Blokx vormen samen SR-JR DJ Team. Vorig jaar bouwden zij tijdens DuckOut een groot feest. Dat doen ze dit weekend weer, zij het digitaal vanuit de studio van het Boxtelse bedrijf Merheim Audiovisueel. (Foto: Peter de Koning).