Vorig jaar ging het feestweekend van De Kromploegers niet door vanwege corona, maar dit jaar hopen ze wel weer een tent neer te zetten op d'n Tip in Liempde.
Vorig jaar ging het feestweekend van De Kromploegers niet door vanwege corona, maar dit jaar hopen ze wel weer een tent neer te zetten op d'n Tip in Liempde. Foto: Albert Stolwijk

Kromploegers nemen een eigen lied op

Bij hofkapel De Kromploegers in Liempde dachten ze: 'een carnaval zonder ons, dat kan natuurlijk niet'. Daarom besloten de muzikanten een lied op te nemen, genoemd naar hun eigen speciaalbier: Kromme Voor.

Tijdens de carnavalsshow die zaterdagavond via Omroep Dommelland wordt uitgezonden, laten de Liempdenaren hun lied horen. Ze brengen dan ook meteen hun jaarlijkse feestweekend onder de aandacht. Kopers van een borrelpakket van Op Liemt Gemunt maken kans op vrijkaarten voor het festijn.

GEORGE BAKER

De Kromploegers gaan vooralsnog door met de organisatie van hun feest op 24, 25 en 26 september. Op vrijdagavond geven George Baker en Snollebollekes een optreden en tijdens het Oktoberfest op zaterdag staat Otto Lagerfett op de planken.