Don (links) en Nick Verbunt (De Dino DJ's) flankeren zanger Zjosti tijdens een optreden op het Hofpleinfeest 2020. (Foto: eigen collectie).
Don (links) en Nick Verbunt (De Dino DJ's) flankeren zanger Zjosti tijdens een optreden op het Hofpleinfeest 2020. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

DINO DJ'S MAKEN WEER LIEDJE MET ZJOSTI

Waar is carnaval? Nou, bij de broers Verbunt...


HENK VAN WEERT

Plaatjes draaien in de Kwekpoel, het jeugdhofpaleis van Eendengat, zit er dit jaar niet voor Nick en Don Verbunt. Maar carnaval helemaal stilletjes voorbij laten gaan, gaat voor de broers - ook bekend als de Dino DJ's - net een stapje te ver. En dus maakten ze net als vorig jaar een liedje: 'Waar is carnaval?' Aan de videoclip die op YouTube is te vinden, deden heel veel Waggelaars mee...

,,We wisten niet goed wat we moesten verwachten toen we eind november de oproep verspreidden om een filmpje in te sturen voor onze clip. Carnaval leefde op dat moment helemaal niet. Zouden mensen dus wel zin hebben om hieraan bij te dragen, vroegen we ons af", vertelt Nick.

Hij vervolgt: ,,De drempel om jezelf daadwerkelijk in een carnavalspak te hijsen en een filmpje op te nemen, is vrij hoog." En dus besloten de tweeling de oproep eerst rond te sturen naar eigen vrienden en kennissen om te peilen hoeveel reacties dit zou opleveren.

57 FIGURANTEN

,,Het kwam rustig op gang, maar na een paar weken moesten we de aanmeldingen echt stoppen, anders hadden we de clip nooit af kunnen krijgen in de montage", lacht Nick. Tal van plaatselijke carnavalsmuzikanten figureren playbackend in de clip. Maar het meest speciaal vinden de broers wel dat zowel prins Donald VI, die vorig jaar de scepter zwaaide, als diverse van zijn voorgangers bereid bleken hun galakostuum met steek uit de mottenballen te halen voor een opname. ,,En zelfs de eerste jeugdprinses van Eendengat deed mee."

,,In totaal zijn er 57 figuranten te zien", weet Don. Voor de samenstelling zijn de aangeboden beelden eerst gefilterd. ,,Van het geschikte materiaal is ongeveer 85 procent gebruikt, zo'n driehonderd losse beelden. In combinatie met onze eigen opnames kun je onmogelijk alle leuke dingen die voorbij komen in één keer zien."

,,Ons doel is bereikt. We willen juist in deze tijd wat bijdragen aan de vrolijkheid die bij carnaval hoort. Dat zie je denk ik ook terug: iedereen die een filmpje instuurde, heeft er zichtbaar lol in. De vele positieve reacties zijn de kers op de taart."

GEEN KWEKPOEL

De drukte in de Kwekpoel ontbreekt de komende dagen voor Don en Nick. ,,Natuurlijk zouden we normaal gesproken deze week sporthal De Dommel ombouwen om daar met de Boxtelse jeugd feest te vieren. We doen dat nu in het klein en digitaal. Zondag treden we op bij De Grote Carnavalsshow, een live uitgezonden online muziek- en spelprogramma.

Don en Nick hebben het lied 'Waar is carnaval?' opgenomen met hun Roosendaalse muziekvriend Joost van Ekeren. Die is onder de artiestennaam Zjosti bekend als zanger en feestdeejay, maar ook als componist van feestmuziek. Vorig jaar bracht het trio 'Witte gij't' uit en enkele jaren eerder het populaire 'Stuiterbal'.

De videoclip moet toch wat carnavalsgevoel in de huiskamers brengen. ,,Ook in deze tijd kun je gewoon nog samen een feestje bouwen. Solo, maar niet alleen!", aldus de Boxtelse broers.


q Don (links) en Nick Verbunt (De Dino DJ's) flankeren zanger Zjosti tijdens een optreden op het Hofpleinfeest 2020. (Foto: eigen collectie).

Ondanks corona toch een carnavalsliedje door Zjosti & de Dino DJ's.