Het donseendjesfeest in de Kwekpoel wordt op maandagochtend met carnaval altijd drukbezocht.
Het donseendjesfeest in de Kwekpoel wordt op maandagochtend met carnaval altijd drukbezocht. Foto: Peter de Koning, 2018

Online Kwekpoel-carnaval

Thuis met je kinderen een feestje bouwen op Kwekpoel-muziek die wordt gedeeld via Spotify. Natuurlijk in je kleurrijk versierde woning. Of meedoen aan een online jeugdparty of gezinsquiz. Dankzij de Knokkers (kindercarnaval) en de organisatoren van DuckOut (jongerencarnaval) gaat het leutfeest niet helemaal aan het Boxtelse spotrijk Eendengat voorbij.

De Knokkers zorgen morgen, vrijdag 12 februari, dat via Spotify twee afspeellijsten beschikbaar zijn met muziek die altijd populair is in de Kwekpoel. Een lijst met liedjes voor de onderbouw van de basisschool en een voor de bovenbouw.

In de Battle of the Gram worden twee challenges georganiseerd. Zaterdag kunnen kinderen hun woning zo carnavalesk mogelijk versieren, zondag wordt het mooiste kolderkostuum beoordeeld. Door daarvan foto's te plaatsen op Instagram of Facebook dingen ze mee naar een prijsje. Voorts worden donseendjes opgeroepen thuis een filmpje te maken waarin ze in hun eendje de polonaise lopen: de solonaise dus. De online opnames worden via TikTok aan elkaar 'geplakt' zodat virtueel toch een enorme sliert feestgangertjes ontstaat.

Vorige week stond onder meer in deze krant een tekening waarmee kinderen kunnen deelnemen aan een kleurwedstrijd. Door er een foto van te maken en die te delen via de social-mediakanalen van de Kwekpoel doet de jeugd mee aan de beoordeling. De tekening is ook te downloaden via www.kwekpoel.nl.

Inzendingen op de social-mediakanalen van de Kwekpoel dienen het liefst te worden voorzien van #thuisfeestje.

Een afgeladen sportcentrum De Dommel tijdens het Donseendjesfeest 2018. Dat zit er dit jaar niet in. (Foto: Peter de Koning, 2018).