Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JAARLIJKS FESTIVAL BOXTEL OP ZONDAG 19 SEPTEMBER

Bockesprongen werkt aan drie scenario´s

Straattheaterfestival Bockesprongen in Boxtel is dit jaar op zondag 19 september. Na een jaar pauze vanwege de pandemie, wil de organiserende stichting Bockepruik het publiek weer verrassen met straattheater, live muziek en creativiteit. De locatie van het evenement en de opzet zijn nog onduidelijk. Dat af van de ontwikkelingen en maatregelen rond corona.

Omdat er nog veel onzeker is voor komende editie, werkt Bockepruik momenteel aan drie scenario's. In het meest gunstige geval is het virus de wereld uit en kan Bockesprongen het gebruikelijke totaalprogramma krijgen, met straattheater, live muziek en kinderkunst- en creativiteit. In het slechtste geval mag er in september nog niets. Dan zorgt de organisatie voor een alternatief programma dat zich via social media zal afspelen.

Als het coronaniveau in Nederland tegen die tijd nog op 'zorgelijk' of 'waakzaam' staat, gaan enkele voorstellingen op aangepaste wijze plaatsvinden volgens de dan geldende regels. Bockepruik bekijkt of dit mogelijk is op verschillende afgesloten locaties in en rond het centrum van Boxtel.

TRADITIE

Festival Bockesprongen is een jaarlijkse traditie op de Boxtelse evenementenkalender. Steevast op de derde zondag van september, met het processiepark als basis. In 2020 ging het theaterevenement niet door vanwege de coronamaatregelen. Stichting Bockepruik kon de veiligheid van bezoekers, artiesten en vrijwilligers niet garanderen. Maar helemaal niets doen wilde de organisatie ook niet en dus werd er met slechts één kleine theateract in het centrum en een fototentoonstelling van fotograaf Peter de Koning vooruit gekeken naar een grootse herstart in september 2021.

Hoe die herstart er uit gaat zien, moet de komende maanden duidelijk worden. Bockepruik bekijkt dan wat de mogelijkheden zijn en welke vorm het festival krijgt.



p Slechts één theateract kende festival Bockesprongen vorig jaar. Daar konden bezoekers aangeven hoe zij af wilden rekenen met het coronavirus. (Foto: Peter de Koning).