Harry Hendriks herstart zijn jukeboxproject. (Foto: eigen collectie).
Harry Hendriks herstart zijn jukeboxproject. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

AANGEVRAAGDE PLAATJES STROMEN BINNEN

Harry Hendriks op weg naar 100 jukeboxliedjes

LINDA VAN DE WIEL

Hij begon ermee tijdens de eerste lockdown mee en speelde toen liefst 84 nummers. Nu Nederland voor een derde coronagolf vreest en ons land wederom op slot zit, heeft de Boxtelse muzikant Harry Hendriks zijn jukeboxproject weer opgepikt. De muzikale duizendpoot speelt nummers op aanvraag voor een bedrag van minimaal 15 euro. Hij maakt van de aangevraagde plaat een eigen versie en deelt die online. ,,Ik ga door zolang de lockdown duurt.”

,,Ik ben niet begonnen aan het project met een einddoel. Maar ik vind het heel mooi dat er al bijna honderd liedjes zijn aangevraagd. Het is ook hartstikke leuk als je door iemand wordt verrast met een eigen uitvoering van een nummer dat je mooi vindt, toch?”, vertelt Harry enthousiast. ,,En ook voor mezelf is het goed om muziek te blijven maken. Ik moet mezelf trainen, opnieuw uitvinden. Ik blijf dingen leren en dat is heel waardevol.”

Harry’s jukeboxproject kende een pauze van een aantal maanden. ,,Opeens was daar een toffe zomer waarin iedereen corona leek te zijn vergeten. Ikzelf fietste heel Nederland rond met mijn vrouw. Toen we terugkwamen, begon het werk weer binnen te stromen.”

Maar vlak voor de kerstvakantie ging alles weer dicht. ,,Ik had het opeens enorm druk met het doorschuiven en opnieuw plannen van projecten. En toen was er niets.” Dat was Harry tijdens de kerstvakantie beu. ,,Ik wilde weer muziek maken en heb inmiddels al een aantal nummers bewerkt. En de aanvragen blijven binnenstromen.”

De opbrengst van het jukeboxproject besteedt Harry aan zijn nog uit te brengen Nederlandstalige album ‘Alle tijd’. Dat is nog in productie. Vorig jaar kwamen de nummers niet bepaald vanzelf uit de pen. Harry: ,,Ik wilde liedjes schrijven maar maakte weinig mee. In het najaar kreeg ik weer inspiratie en dat is fijn.”

De singer-songwriter wil zijn plaat deze zomer opnemen. ,,Ik kan thuis al veel doen. Ik heb goede apparatuur en de rest gebeurt in de studio.” Naast het jukeboxproject is de muzikant weer bezig met andere projecten. ,,Vrijdag 19 februari is de release van een online concert dat ik onlangs opnam. De eerste helft nam ik met een aantal muzikanten op me. De andere helft maakte Nol Havens van VOF de Kunst. De coronacrisis heeft in mijn geval gezorgd voor vele mooie samenwerkingen. Dát maakt deze periode ook wel weer bijzonder.” Tijdens minifestival For the Love of Ears is het concert te beluisteren. Een kaartje à 9,99 euro is te bestellen via www.nobellemusic.com/tickets-ears..


Harry Hendriks herstart zijn jukeboxproject. (Foto: eigen collectie).