Blik op het koetshuis bij de pastorie Duinendaal in Boxtel vanaf de openbare weg. Op de benedenverdieping wordt een huurappartement gerealiseerd in opdracht van de Heilig Hartparochie.
Blik op het koetshuis bij de pastorie Duinendaal in Boxtel vanaf de openbare weg. Op de benedenverdieping wordt een huurappartement gerealiseerd in opdracht van de Heilig Hartparochie. Foto: Piet van Oers, 2020

Op de benedenverdieping van het koetshuis bij de pastorie op Duinendaal in Boxtel wordt een huurappartement gerealiseerd in opdracht van de Heilig Hartparochie. (Foto: Piet van Oers, 2020).


PAROCHIE LAAT APPARTEMENT REALISEREN OP BEGANE GROND

Wonen in koetshuis Duinendaal

HENK VAN WEERT

In het koetshuis van de Boxtelse pastorie op Duinendaal wordt een woonstudio gerealiseerd. De Heilig Hartparochie verhuurt de plek waar huisarts Jasper Snijders tot voor enkele jaren geleden zijn praktijk had. Maar eerst moet er verbouwd worden.

Binnen afzienbare tijd hoopt het parochiebestuur een aannemer opdracht te geven voor de verbouwing. Architect Cleem Snijders, een broer van de huisarts en voormalig eigenaar van dit deel van het koetshuis, legt momenteel de laatste hand aan de bouwtekeningen voor het appartement. Dat meldt secretaris Jo Custers van het parochiebestuur. Dat kocht het koetshuis terug, nadat de huisartsenpraktijk verhuisde naar de Clarissenstraat.

TWEEDE TRAP ÉN LIFT

Op de bovenverdieping is een opslagruimte gemaakt voor de kostuums van de Heilig Bloedprocessie en bovendien is een tweede vergader- annex oefenruimte ingericht. ,,Die hadden we ook wel nodig nadat de Hartslag, de ontmoetingsruimte in de pastorie van de voormalige Heilig Hartkerk, buiten gebruik was geraakt", vertelt Custers.

In het gebouw is nu een tweede trap naar de zolderverdieping gemaakt alsmede een liftje zodat ook mensen die moeilijk ter been zijn makkelijk naar boven kunnen voor vergaderingen, bijeenkomsten en koorrepetities.

De woonruimte die straks wordt gerealiseerd is bedoeld om inkomsten te genereren en zo iets terug te verdienen op de investering die gedaan werd voor de aankoop van het gebouw. ,,We gaan als parochiebestuur de woning niet zelf verhuren. Dat besteden we uit aan een administratiekantoor", vertelde secretaris Custers deze week. ,,We zoeken een huurder die past bij deze omgeving."

t Het koetshuis zoals dat er vanaf de binnenplaats van de pastorie uitziet. Op de linker zolder zijn de kostuums van de Heilig Bloedprocessie opgeslagen en is een tweede vergader- annex repetitieruimte gerealiseerd. Het rechtse deel van de bovenverdieping is al langer in gebruik als repetitie- en ontmoetingsruimte. (Foto: Peter de Koning, 2018).

Het koetshuis zoals dat er op de binnenplaats van de pastorie uitziet. Op de linker zolder zijn de kostuums van de Heilig Bloedprocessie opgeslagen en is een tweede vergader- annex repetitieruimte gerealiseerd. Het rechtse deel van de bovenverdieping is al langer in gebruik als repetitie- en ontmoetingsruimte. (Foto: Peter de Koning, 2018).