Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

What's Up, Lisa?


Koning Winter is dan eindelijk aangekomen. Een perfecte reden voor de familie Van Wylick uit Liempde om er eens heerlijk op uit te trekken. Zondagochtend ging dochter Lisa (12) met haar broertje Martijn (9) en vader Jeroen naar de Liempdse buurtschap Vrilkhoven om daar een steile zandheuvel te testen...

Hoi Lisa, hoe was het spelen in de sneeuw? ,,Erg leuk, maar ook koud. En ik heb me een beetje pijn gedaan aan de bips. Ik was tegen de rand van de slee aangekomen. Dat deed een beetje pijn. En ik ging een keertje heel hard naar beneden."

Het komt niet vaak meer voor, he? Zoveel sneeuw... ,,Nee, dat klopt. Een of twee jaartjes geleden hebben we nog in de sneeuw gespeeld. Dat is erg leuk. En daarom is het ook mijn favoriete seizoen."

Midden in het gesprek moet Lisa plots even weg. Ze staat op het punt weer te vertrekken en kan niet wachten... ,,We gaan zo met Celes (van Zuijlen, vriend van de familie - red.) naar de brug. Daar kan je er ook aan de zijkant af."

O, de brug over de snelweg? Die is nog veel hoger dan waar je net was. Ben je niet bang dat je straks weer pijn gaat krijgen? ,,Nee hoor. Daar is het ook niet zo heel steil dus dat zal niet zoveel pijn doen als ik eraf ga. We zijn daar al een keertje eerder geweest, toen ging dat ook goed."

Morgen moet je weer naar school. Ga je daar ook in de sneeuw spelen? ,,Ja ik denk het wel!"

En stel, je krijgt vrij om te gaan schaatsen, ga je dat ook nog doen deze week? ,,Ja, dat wil ik wel. Maar ik heb geen schaatsen..."

Plots stuift Lisa weer weg. De sneeuwpret ligt op haar te wachten. Familievriend Celes neemt zijn snowboard mee. En dat wil de Liempdse twaalfjarige natuurlijk voor geen goud missen...

t Een steile zandheuvel in het Liempdse buurtschap Vrilkhoven zorgt voor veel sneeuwpret. Lisa van Wijlick (muts met roze bolletje) gaat er met een rotvaart vanaf onder toeziend oog van vader Jeroen en broertje Merijn (9). (Foto: Gerard Schalkx).