Herauten en vendeliers vormen samen met tamboers van Boxtel's Harmonie traditioneel de openingsgroep van de processie. Daarmee wordt het middeleeuwse Heilig Bloedmirakel herdacht dat zou hebben plaatsgevonden in de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning, 2019).
Herauten en vendeliers vormen samen met tamboers van Boxtel's Harmonie traditioneel de openingsgroep van de processie. Daarmee wordt het middeleeuwse Heilig Bloedmirakel herdacht dat zou hebben plaatsgevonden in de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning, 2019). Foto: Peter de Koning

Corona zet opnieuw streep door Heilig Bloedprocessie

De Heilig Bloedprocessie op de eerste zondag na Pinksteren gaat dit jaar niet door. Dat heeft het bestuur van de organiserende stichting afgelopen week besloten.

De voorbereidingen voor de cultuurhistorische en religieuze ommegang beginnen steevast in maart. En dan is het waarschijnlijk nog niet mogelijk om met de verschillende werkgroepen op een veilige manier bijeen te komen, verwacht het bestuur van de Heilig Bloedstichting. De organisatoren denken over een alternatief, bijvoorbeeld in digitale vorm. Vorig jaar belemmerde corona de kleurrijke stoet in hartje Boxtel eveneens.



p Herauten en vendeliers vormen samen met tamboers van Boxtel's Harmonie traditioneel de openingsgroep van de processie. Daarmee wordt het middeleeuwse Heilig Bloedmirakel herdacht dat zou hebben plaatsgevonden in de Sint-Petrusbasiliek. (Foto: Peter de Koning, 2019).