Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Ook Boxtelaar aangehouden na avondklokrellen


De politie heeft maandagochtend een negentienjarige Boxtelaar gearresteerd in zijn woning vanwege betrokkenheid tijdens de avondklokrellen in ‘s-Hertogenbosch.

De Boxtelaar wordt verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal uit de Primera-winkel in de binnenstad die vorige week nationaal nieuws werd. Tijdens de rellen op 25 januari werd een aantal zaken met geweld geplunderd, zo ook de Bossche vestiging van de landelijke keten.

De verdachte was al aangehouden en beboet voor het overtreden van de avondklok tijdens de ongeregeldheden in de Brabantse hoofdstad. Volgens de politie blijkt uit camerabeelden dat de Boxtelaar onder meer goederen heeft gestolen uit de Primera.

AUTO'S IN BESLAG

Tijdens de aanhouding werd maandag beslag gelegd op de spullen van de Boxtelaar. ,,Zo kan geleden schade zoveel mogelijk verhaald worden”, brengt de politie via haar website naar buiten. Er zijn ook auto’s van de verdachte in beslag genomen. Deze week is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie onderzoekt op grote schaal de rellen in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven en beschikt over veel beelden, vaak afkomstig van burgers zelf. De politie roept daders op zich te melden. Ook roept zij meer getuigen die video’s hebben gemaakt op om hun beelden beschikbaar te stellen.


Kort nieuws


Koffiepunten

De actie van Lionsclub Dommel & Aa waarbij koffiepunten worden ingezameld voor de Voedselbank eindigt zaterdag 13 februari. Mensen kunnen hun Douwe Egbertspunten inleveren in de speciale zuilen bij Albert Heijn, Plus en Jumbo. Hiermee worden pakken koffie bekostigd voor de cliënten van de Voedselbank van Boxtel en omstreken.