Nu zijn de schoolbankjes nog leeg, maar het team van basisschool De Beemden bereidt zich voor op maandag, als de leerlingen terugkeren. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Nu zijn de schoolbankjes nog leeg, maar het team van basisschool De Beemden bereidt zich voor op maandag, als de leerlingen terugkeren. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

'IK ONDERNEEM GEEN VERDERE STAPPEN'

De Beemden ontvangt brief van actiegroep Viruswaarheid

In de brievenbus van basisschool De Beemden lag woensdag een brief van Viruswaarheid. De brief spreekt zelfs van strafrechtelijke vervolging. Schooldirecteur Tom van Esch blijft nuchter: ,,Het is de energie niet waard."

In haar brief geeft de actiegroep aan dat maandagochtend de school beslist geen leerlingen de toegang moet weigeren vanwege het ontbreken van een negatieve PCR-test. ,,Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een standaardbrief die van de website van Viruswaarheid te downloaden is”, aldus Van Esch, die vermoedt dat het om een landelijke, gecoördineerde actie gaat. ,,Op diverse plekken in het land hebben scholen soortgelijke brieven ontvangen. Mogelijk heeft de actiegroep een oproep gedaan om deze boodschap te verspreiden.”

MEERDERE SCHOLEN

Ook in Boxtel ontvingen volgens de schooldirecteur meer onderwijsinstellingen een schrijven van Viruswaarheid. Om welke het gaat, zegt hij niet. ,,Ik weet niet of ze dat willen.”

Van Esch onderneemt geen verdere stappen tegen de actiegroep. ,,Dat is de energie niet waard. Maandag gaat basisschool de Beemden weer open, daar bereiden we ons nu zo goed mogelijk op voor. We zien onze leerlingen graag terug.”