Woningvoorraad groeit licht door nieuwbouw

De Boxtelse woningvoorraad is in 2020 door nieuwbouw met 0,3 procent gegroeid. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Definitieve cijfers volgen in mei.

Het is een bescheiden stijging ten opzichte van buurgemeenten Sint-Michielsgestel (0,8), Vught (1,1) en Meierijstad. Ook de voormalige gemeente Haaren bouwde relatief gezien meer. In Meierijstad groeide de woningvoorraad door nieuwbouw met 1,2 procent. Dat is meer dan de landelijke toename, die lag in 2020 op 0,9 procent. Er werd vorig jaar in Nederland minder gebouwd dan in 2019, maar meer dan tussen 2010 en 2018.

Boxtel is niet de enige gemeente in Noord-Brabant waar vorig jaar weinig nieuwbouw is gepleegd. Het CBS noteert er nog een stuk of vijf die in de laagste categorie vallen.

ROOSKLEURIGER

Volgend jaar zijn de cijfers waarschijnlijk rooskleuriger, dan is Heem van Selis verder gevorderd, net zoals Langen Linden. Tevens zijn dan de woningen in de Liempdse pastorietuin klaar. Ook staan er nog wat projecten op stapel, zoals Jorishof in Boxtel en Hamsestraat/Roderweg in Liempde.