Boxtelaar Kas Beekmans bereidt zich voor op het komende seizoen. Hij wil vlammen. (Foto: Northern Talent Cup).
Boxtelaar Kas Beekmans bereidt zich voor op het komende seizoen. Hij wil vlammen. (Foto: Northern Talent Cup). Foto: Northern Talent Cup

VIZIER KAS BEEKMANS RICHT ZICH OP PODIUMPLAATSEN IN 2021

Racetalent weer actief in Talent Cup

Kas Beekmans komt in het seizoen 2021 opnieuw uit in de Northern Talent Cup. De 16-jarige motorracer uit Boxtel is één van de vier Nederlandse rijders die is geselecteerd voor deze internationale Moto3 talentencompetitie.

Kas eindigde het afgelopen seizoen sterk met een vierde en vijfde plaats in het Tsjechische Brno. De jonge rijder wil deze stijgende lijn doortrekken door in 2021 voor een podiumplaats te gaan.

De Boxtelse motorracer laat weten veel zin te hebben in de wedstrijden die dit jaar op het programma staan. ,,Het kampioenschap is strak en goed georganiseerd. Vorig jaar begon het seizoen heel laat en was het lastig om mijn doelen te behalen”, vertelt hij.

Het team begon met een kleine achterstand op de concurrentie, die gedurende het seizoen werd ingelopen. "Uiteindelijk zijn we goed geëindigd met een vierde en vijfde plaats in Brno. Het doel voor komend jaar is om constant in de top vijf te rijden en zoveel mogelijk podiumplaatsen te scoren. We gaan ervoor."

EERSTE WEDSTRIJD

Zoals het er nu naar uitziet rijdt Kas in april zijn eerste race van het seizoen. Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan de voorbereidingen. Qua sponsoren kan de jonge Boxtelaar nog altijd bouwen op Kurstjens uit Hedel en Metaaldraaierij van Laarhoven uit Boxtel.