De kartonnen zuilen voor de acties van de Lionsclubs zijn te vinden in de Boxtelse supermarkten. (Foto: eigen collectie).
De kartonnen zuilen voor de acties van de Lionsclubs zijn te vinden in de Boxtelse supermarkten. (Foto: eigen collectie). Foto:

Nog een week om koffiepunten in te leveren bij supers


Lionsclub Dommel & Aa zamelt al een poosje koffiepunten in voor de voedselbank. De actie is bijna afgelopen en de leden van de serviceclub hopen op een laatste puntenpiek.

Tot 13 februari kunnen mensen nog Douwe Egbertspunten inleveren in de speciale zuilen bij Albert Heijn, Plus en Jumbo. De teller is al boven de 142.000 punten uitgestegen en de Lions gaan voor een heuse eindsprint. Die punten zijn al goed voor 280 pakken koffie voor cliƫnten van Voedselbank Boxtel en omstreken.

OUD GELD

De andere Lions-actie loopt gestaag door: de inzameling van oud en vreemd geld. De opbrengst daarvan is bestemd voor staaroperaties in ontwikkelingslanden. In de zuilen bij Plus en Schoenmakerij Bas is al 62 kilo oud geld gedoneerd, met een waarde van meer dan drieduizend euro. Staaroperaties zijn relatief eenvoudig en ook niet al te duur, maar kunnen voor iemand in een arm land een wereld van verschil betekenen.