Leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde wandelden elke week een uur en namen meteen hun honden mee. (Foto: eigen collectie).
Leerlingen van basisschool De Oversteek in Liempde wandelden elke week een uur en namen meteen hun honden mee. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

KINDEREN DE OVERSTEEK IN BEWEGING

Geen gymles? Dan maar samen de honden uitlaten

De honden van de leerlingen uit groep 8b van De Oversteek in Liempde vonden het prima dat de school dicht was. Elke week trokken de kinderen uit de klas van juf Miriam en hun schoolgenoten van de noodopvang naar buiten, samen met de honden.

Ze maakten elke vrijdag vanaf tien uur een ronde richting het buitengebied van Liempde, waar de trouwe viervoeters los mochten rennen. De kinderen lieten zich niet tegenhouden door regen en kou.

De wandeling diende als alternatief voor de gymles, die natuurlijk verviel. Zo bleven de leerlingen toch een beetje in beweging. Na een uur waren kinderen en honden lekker uitgelaten. De trip eindigde steeds met iets lekkers voor mens en dier.

EIND AAN PRET

Maar aan de pret komt nu een eind. De school gaat volgende week weer open en dus zijn er ook weer gymlessen, waardoor de gezamenlijke wekelijkse wandeling vervalt. Al kunnen de leerlingen natuurlijk nog wel op eigen houtje met de honden op pad gaan.

Ook buiten de wandelingen wisten de kinderen zich te vermaken. De Oversteek hield deze week namelijk een quiz. Leerlingen en hun ouders moesten vragen beantwoorden en praktische opdrachten uitvoeren. Om te bewijzen dat ze die daadwerkelijk uitvoerden, stuurden alle teams foto's in. Vanaf maandag is al deze online creativiteit niet meer nodig, dan gaan de reguliere lessen weer van start.