Regenboogzebrapad nog even recht gelegd.
Regenboogzebrapad nog even recht gelegd. Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

Kleurrijke tegels liggen voor even recht

JAN HERMENS

Nog een week of vier, vermoedt demissionair verkeerswethouder Herman van Wanrooij, en dan verdwijnt het regenboogzebrapad dat de Rechterstraat met de Stationsstraat verbindt.

Dat dit staat te gebeuren, was al bekend. Tess Scheepers, die het speciale zebrapad ontwierp, stemde daarmee in. Als alternatief is er een regenboogbankje bij het Boxtelse NS-station geplaatst. Dit drukt uit dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is: hetero, homo, wit of van kleur. Dat is dezelfde boodschap als veelkleurige zebrapad, alleen leed de verf nogal onder het verkeer.

RECHT

Verrassend genoeg werden deze week alle tegels van de oversteekplaats in het centrum keurig recht gelegd. Wethouder Van Wanrooij: ,,Maar dat wil niet zeggen dat het pad blijft. De stenen lagen los en schots en scheef en zijn nog even vastgelegd."

Als de werkzaamheden in de Rechterstraat wat verder gevorderd zijn, verdwijnen de gekleurde tegels definitief uit het plaveisel. De voorrangssituatie op de kruising nabij de Zwaanse Brug blijft ongewijzigd. Van Wanrooij: ,,Voordat het zebrapad wordt verwijderd, is een goede planning en afstemming nodig. Het kruispunt is vrij druk en moet een poosje afgezet worden." (Foto: Bas van den Biggelaar).