Afbeelding
Foto: Eigen collectie

DEELNEMERS SPAREN VOOR HUN VERENIGING

Scoor voor je Club: uitrol begint in Boxtel


Jan Hermens

De loyaliteitsactie Scoor voor je Club heeft Boxtel als epicentrum, maar moet uiteindelijk heel Nederland gaan veroveren. Het initiatief van de Qiy Foundation ging maandag 1 februari van start. De rest van het land kan zich aansluiten vanaf 1 maart.

Het idee houdt in dat particulieren geld kunnen vergaren voor een vereniging naar keuze die aan de actie meedoet. Wanneer zij aankopen doen bij ondernemers die zich bij Scoor voor je Club hebben aangesloten, ontvangen zij een bepaald bedrag voor hun vereniging én voor zichzelf, in aparte 'spaarpotjes'. Dat geld in het eigen potje kunnen spaarders zelf besteden of toekennen aan een goed doel. Het is bovendien mogelijk om er een digitale voucher of cadeaubon van een van de aangesloten ondernemingen van te kopen.

SPORT

Voordat ze daadwerkelijk konden gaan 'scoren' lieten belangstellenden zich donderdag online informeren over de actie, de werkwijze en de voordelen voor clubs en spaarders. Burgemeester Ronald van Meygaarden gaf de aftrap en was vol lof over het concept: ,,Sport blijft een grote liefde van mij. Ik heb lang in de sportwereld gewerkt. Wat ik het allerleukst vind aan het initiatief Scoor voor je Club is de combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen."

DAPPRE

De Boxtelse ondernemer Marcel van Galen is oprichter van de Qiy Foundation en stond mede aan de wieg van Dappre, een app die al je klanten- en cadeaukaarten overzichtelijk digitaal bij elkaar zet. Scoor voor je Club wordt uitgevoerd via deze applicatie. ,,Consumenten hoeven geen persoonsgegevens prijs te geven als ze gebruik maken van digitale klanten- en cadeaukaarten. Dat kan indien gewenst wel. Verenigingen kunnen hun eigen digitale clubkaart laten activeren en via e-mail en social media verspreiden onder hun leden."

Om Scoor voor je Club te lanceren, in stand te houden en door te ontwikkelen, is geld nodig. Van Galen legt uit: ,,Van elke gespaarde euro gaat 80 procent naar deelnemer en club, 20 procent gaat naar ons. We hopen in een jaar tijd vijfhonderd verenigingen aan ons te binden, dan kan dat percentage wellicht omlaag."

De eerste pilot met Scoor voor je Club liep in november en december en is inmiddels afgerond. Die leverde Lawn tennisvereniging Munsel 165 euro op en en hockeyclub MEP 246 euro.

Verenigingen en ondernemers die zich aan willen melden voor de loyaliteitsactie kunnen zich inschrijven via de website www. scoorvoorjeclub.nl/clubs.


q Peter Langenhuijsen, voorzitter van hockeyclub MEP, toont het bedrag dat de pilot van Scoor voor je Club de hockeyers opleverde. (Foto: eigen collectie).


'KONINKLIJKE' VERJAARDAG OP BORDES

Felicitaties in etappes voor Steven van Groeningen

Steven van Groeningen uit Boxtel bereikte donderdag 28 januari de leeftijd van zeventig jaar. Zijn verjaardag ging niet geruisloos voorbij.

De Boxtelaar woont in Residentie De Dommel aan het Molenpad. Zaterdag verschenen daar buiten voor de trappen van het appartementencomplex om de vijf minuten vrienden die de jarige kwamen feliciteren. Dat deden ze met muziek, zang en ludieke verrassingen. Jack en Joke van Geel bliezen een vrolijke noot. ,,Het lijkt hier wel paleis Soestdijk", lieten sommige deelnemers aan het defilé zich ontvallen. De bezoekers hielden rekening met de coronamaatregelen, vandaar ook dat alles zich buiten afspeelde, in de ijzige kou.

Van Groeningen: ,,Mijn dochters en zoon hadden dit bedacht. Het was heel bijzonder. Ik heb ervan genoten."
(Foto: Piet van Oers).

Muzikale felicitatie voor Steven van Groeningen. (Foto: Piet van Oers).