Online tienergroepdag van de Heilig Hartparochie.
Online tienergroepdag van de Heilig Hartparochie. Foto: Eigen collectie

TWEEDE PLAATS BOXTELSE TIENERGROEP

Tosti's bakken en juiste heiligennamen noemen

Binnen de rooms-katholieke kerk vond zondag 24 januari de landelijke tienergroepdag plaats. De Boxtelse jongeren die namens de Heilig Hartparochie meededen, behaalden hier de tweede plaats.

De groep uit Almelo bleek de opdrachten nog beter uitgevoerd te hebben en won met zes punten verschil.

Normaal gesproken komen de deelnemers als team bij elkaar om spellen te doen en de resultaten online door te geven. Dat kon nu niet, iedereen speelde daarom vanuit huis mee vanachter een eigen scherm.

De Boxtelse jeugd bakte tosti's, zocht de juiste heiligen bij een aantal afbeeldingen, maakte een hondencircus en schilderde een bijbelverhaal. De jongeren legden de resultaten vast middels filmpjes en foto's vast en stuurden die op. Met hun inspanningen werden ze tweede van Nederland.

SIRKELSLAG

Hun protestantse leeftijdgenoten kennen ook een groepenevenement: Sirkelslag. Daar bestaan twee varianten van. Sirkelslag Kids had plaats in november vorig jaar, Paks Boxtel streek toen met de hoogste eer. Sirkelslag Young stond gepland voor vrijdag 5 februari, maar is vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar vrijdagavond 28 mei. Er komt op de oude datum wel een kleinere versie van Young beschikbaar die jongeren online kunnen spelen.


p De deelnemers aan de tienergroepdag zaten thuis aan hun eigen scherm. (Foto: eigen collectie).