Afbeelding
Foto: Jules Hameleers

What's Up, Esmee & Imke?


Wie dit weekend in Gemonde was, zou haast denken dat het leutfeest dit jaar gewoon doorgaat. De Sint-Lambertusweg hangt vol met rood-gele vlaggen en zondag liepen kinderen in jassen van jeugdcarnavalsvereniging De Mullukzuipertjes door de straten. Sommigen duwden een kinderwagen gevuld met magazines voort. Deze 'Gimmese' leutfanaten brachten die dag namelijk de gloednieuwe carnavalskrant rond. Want coronavirus of niet, Imke van Zandvoort (links op de foto) en Esmee van de Sande (beiden 10) laten zich daar niet zomaar door tegenhouden.

Zo, jullie zijn lekker ingepakt! Hoe vinden jullie het om in deze kou carnavalskranten te bezorgen? ,,Leuk!", zeggen de meisjes in koor. ,,Ik vind het helemaal niet erg dat het zo koud is hoor", zegt Imke, verscholen in haar Mullukzuipertjes-jas en haar carnavalssjaal.

Gelukkig is toch wat te doen tijdens dit leutseizoen en dus toch een beetje feest. Deden jullie ook mee aan de online 1+1=11 Sjow? ,,Ja, toen werden we dansdurskes!", vertelt Esmee trots. ,,We deden een hiphopdans op het liedje Don't Start Now van zangeres Dua Lipa. Ik zit namelijk op hiphop", legt Imke uit. ,,Ja, dat deden we samen", vult Esmee aan.

Carnaval wordt anders dan normaal... Wat gaan jullie wél doen dit jaar? ,,Dat weten we nog niet, dat ligt aan de coronaregels", vertellen de meiden.

Wat gaan jullie het meeste missen? ,,Dansen bij Joost (van Houtert - red.) van café Kloosterzicht. Dat vond ik het leukste. En we gingen dan normaal met z'n allen eten bij cafetaria 't Lambertje aan een lange tafel. Dat was altijd super leuk", vertelt Esmee. Imke: ,,Ja en we mochten op een grote kar door het dorp rijden tijdens de optocht. Ook dat kan nu niet", zegt Imke ietwat beteuterd.

Maar dat die dingen niet kunnen, daar laten jullie je niet door tegenhouden, toch? ,,Nee, ik denk wel dat we nog gaan verkleden en iets gaan doen. Ik weet nog niet wat ik word, maar misschien doe ik wel mijn indianenoutfit aan, dat is mijn lievelingspakje", legt Esmee uit. Imke: ,,Ik weet niet goed hoe mijn lievelingsjurk heet... Hij is geel en groen. Maar wel heel leuk!" (Foto & tekst: Jules Hameleers).