Muzikale felicitatie voor Steven van Groeningen. (Foto: Piet van Oers).
Muzikale felicitatie voor Steven van Groeningen. (Foto: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

'KONINKLIJKE' VERJAARDAG VOOR STEVEN VAN GROENINGEN (70)

Felicitaties stromen in etappes binnen

Steven van Groeningen uit Boxtel bereikte donderdag 28 januari de leeftijd van zeventig jaar. Een groots feest is in deze tijd niet mogelijk, maar Van Groeningens verjaardag ging toch ook niet geruisloos voorbij.

De Boxtelaar woont in Residentie De Dommel aan het Molenpad. Zaterdag verschenen daar buiten voor de trappen van het appartementencomplex om de vijf minuten vrienden die de jarige kwamen feliciteren. Dat deden ze met muziek, zang en ludieke verrassingen. ,,Het lijkt hier wel paleis Soestdijk," lieten sommige deelnemers aan het defilé zich ontvallen. De bezoekers hielden rekening met de coronamaatregelen, vandaar ook dat alles zich buiten afspeelde, in de ijzige kou.

Van Groeningen: ,,Mijn dochters en zoon hadden dit bedacht. Gedurende anderhalf uur stopte er elke vijf minuten een versierde auto. Vrienden wensten mij vervolgens op hun eigen manier geluk, met een speech, een lied of een voordrachtje. Het was heel bijzonder."

WENS

De bezoekers hadden allemaal een envelop bij zich met een spreuk of wens voor de feesteling. Ze hoefden zelfs niet met lege handen naar huis. Van Groeningen: ,,Ze kregen namelijk een tasje met daarin wat lekkers mee."

Uiteraard was corona de reden voor deze aanpak. Van Groeningens kinderen wilden de zeventigste verjaardag van hun vader niet ongemerkt voorbij laten gaan. ,,Zoiets doen we niet elk jaar hoor", lacht de jarige die met volle teugen van de felicitaties genoot.

Zoals ooit koningin Juliana op haar geboortedag vanaf haar bordes vele mensen voorbij zag komen die haar geluk wensten, zo stond Van Groeningen zaterdag op de trappen van Residentie De Dommel, een toepasselijke naam.


q Jack en Joke van Geel feliciteren Steven van Groeningen op muzikale wijze. Ze blazen een vrolijke noot op tenorsaxofoon en tuba. Op de trap staan fraaie goudkleurige tasjes, die zijn voor de mensen die de jarige komen feliciteren. Het is een soort drive-thru-feestje. (Foto: Piet van Oers).