De hartjes verspreiden een warme gloed in de Jan van Brabantstraat. Ze moeten onderlinge verbondenheid tussen de buurtbewoners weergeven. (Foto: Bas van den Biggelaar).
De hartjes verspreiden een warme gloed in de Jan van Brabantstraat. Ze moeten onderlinge verbondenheid tussen de buurtbewoners weergeven. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

RODE HARTJES VOOR DE RAMEN VERSPREIDEN EEN WARME GLOED

In Jan van Brabantstraat brandt licht

Een buurtbarbecue zit er nu even niet in, een koffie-ochtend net zomin. Toch lukt het de bewoners van de Jan van Brabantstraat verbondenheid uit te stralen: door rode hartjes voor hun ramen te hangen.

De lampjes, al zijn ze klein, verspreiden een warme gloed. Wie in de Jan van Brabantstraat goed om zich heen kijkt, ontdekt het ene na het andere lichtpuntje.

De buurtcommissie heeft de bewoners de lampjes geschonken. ,,We leven in een rare tijd. Hoe fijn is het dan om te weten dat niet alles verandert. Onze straat blijft dezelfde", aldus de commissieleden. Zij kijken al uit naar een buurtfeestje, maar beseffen dat het voorlopig bij een verlangen blijft. ,,Totdat een bijeenkomst weer kan stralen we verbondenheid uit met de lampjes."

Die hartjes brandden overigens niet lang, het blijkt dat de batterij die in het lampje zit niet vervangbaar wis. Maar niet getreurd: de commissie heeft nog wat exemplaren over en deelt die uit aan mensen die zich hebben aangemeld voor de buurtpreventie, de 'ditjes en datjesapp' of de Facebookpagina van de straat. Ook die digitale faciliteiten dienen om extra verbondenheid te creƫren. ,,We hebben positieve reacties ontvangen op het initiatief. Ook al kent niet iedereen elkaar, die hartjes geven toch een gevoel van eenheid."

Wie zich wil aanmelden voor de app of de Facebookpagina van de buurt, kan dit kenbaar maken door een briefje met naam, huis- en telefoonnummer bij nummer 61 in de bus te stoppen.