VOORBEREIDING FASE 3 EN 4 VAN START

Woningen Heem van Selis als warme broodjes over toonbank


RENS VAN DEN ELSEN

Dat er veel vraag is naar nieuwe woningen, blijkt wel uit de verkoop binnen het nieuwbouwproject Heem van Selis. De nog te bouwen wijk tussen de Bosscheweg en de rijksweg A2 is populair bij kopers. De 56 huizen uit fase 2 vlogen over de toonbank. Binnenkort start de verkoop van nog eens veertien tweekappers en vrijstaande woningen.

Bouwbedrijf Van Peer gaat de huizen uit fase 2b, zoals die officieel heet, bouwen. Deze aannemer is samen met ontwikkelaar Van Wanrooij verantwoordelijk voor Heem van Selis. Fase 2b bestaat uit twaalf tweekappers en twee vrijstaande woningen aan de Laan van Selis. Deze variëren in grootte en kosten vanaf 460.000 euro.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor fase drie gestart. Die omvat zo'n vijftig woningen in het midden- en hogere prijssegment. De verkoop start naar verwachting medio dit jaar. Tegelijkertijd wordt ook fase vier opgepakt, hierin zijn onder andere compacte rijwoningen gepland. De verkoop hiervan wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

Intussen zijn ook de vergunningen aangevraagd voor de bouw van de twee appartementencomplexen aan de Bosscheweg. Een daarvan krijgt een plek naast het politiebureau, hier moet ook een kinderdagverblijf in komen en een gemeenschappelijke ruimte. Het tweede complex moet verrijzen bij de nog aan te leggen rotonde aan het parkeerterrein van eetcafé De Oude Ketting. In beide woontorens komen 24 (huur)appartementen.