Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What’s Up, Juultje?


Juultje van de Meulengraaf (10) uit Boxtel stond vrijdagmiddag in de finale van kennisquiz ‘Knappe Koppen’ van Zapp Live Extra op NPO3. Nadat de leerling uit groep 7 van De Hobbendonken donderdag een plekje in de eindstrijd had veroverd, nam ze het een dag later op tegen Thomas die er met de eindzege en dus een grote bokaal vandoor ging. ,,Ik krijg een exclusief memoryspel van Zapp en dat vind ik véél leuker dan zo’n trofee.”

Hoe heb je je aangemeld voor ‘Knappe Koppen’? ,,Mijn nichtje werkt op de redactie van Zapp en had me uitgenodigd om ook een keertje mee te doen. Vorige week hoorde dat ik een van de kandidaten was. Ik vond het spannend maar vooral heel leuk om een keer live op televisie te zijn.”

Hoe heb je je voorbereid op de kennisquiz? ,,Ik kijk sowieso altijd naar het Jeugdjournaal. Toen ik wist dat ik mocht meedoen aan ‘Knappe Koppen’, heb ik alle uitzendingen van vorige week teruggekeken. Ook heb ik allerlei weetjes in de app van het Jeugdjournaal opgezocht en ik lees magazine Zo Zit Dat. Ik houd net als papa en mama van kennisquizzen. We kijken samen naar ‘Met het mes op tafel’ en ‘De Slimste Mens’. Ik vind het leuk dat Rob van Snollebollekes heeft gewonnen.”

Wat voor vragen stelde quizmaster Klaas van Kruistum? ,,De quiz bestaat uit vijf vragen. Klaas had vragen over mensen die in Oekraïne een ijskoud bad in een rivier nemen, tekeningen van Nijntje die in China worden veranderd en de muur tussen Mexico en de Verenigde Staten. Ik beantwoordde maar één vraag fout. Die ging over een heel zwaar jongetje dat aan sumoworstelen doet. Ik wist alles van dat jochie, zelfs dat hij 85 kilo woog. Dat hij uit Japan kwam, was ik vergeten. Ik dacht China…”

Je vertelde op televisie dat je profbasketballer wilt worden. Vertel! ,,Basketbal is mijn favoriete sport, al vind ik voetbal ook leuk. Ik basketbal bij JRC, maar we hebben al heel lang niet kunnen sporten door de coronacrisis. Ik speel in de U12-1 met alleen maar jongens. Voor basketbal ben ik misschien een beetje klein. Maar een driepunter gooi ik er gewoon in hoor, geen probleem. Vorig jaar werden we zelfs kampioen. Iedereen noemde mij ‘de kleine blonde verrassing'.” (Tekst en foto: Marc Cleutjens).