Betsie Timmermans en haar partner Erik Janssen hadden maandagochtend plots een troubadour voor de deur staan. Het stel verricht normaal gesproken vrijwilligerswerk voor Cello in Boxtel. (Foto: Hans van Doorn).
Betsie Timmermans en haar partner Erik Janssen hadden maandagochtend plots een troubadour voor de deur staan. Het stel verricht normaal gesproken vrijwilligerswerk voor Cello in Boxtel. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

ZORGORGANISATIE KOESTERT EXTRA HANDJES VOOR NA CORONA

Serenade voor vrijwilligers van Cello

RENS VAN DEN ELSEN

Blij verrast openden Betsie Timmermans en Erik Janssen uit Boxtel maandagochtend de voordeur. Voor hen stond een troubadour die direct een lofzang begon. Zorgorganisatie Cello verzorgde dit bijzondere tafereel om al haar vrijwilligers een hart onder de riem te steken.

Het stel zet zich al 12,5 jaar onbezoldigd in voor mensen met een beperking op de Cello-locatie aan het Zusterspad in Boxtel. Naast dat een liedje klonk, kregen Betsie en Erik ook een cadeautje en een bos bloemen. ,,Normaal gesproken zetten we de vrijwilligers tijdens een feestelijke avond in het zonnetje, maar dat gaat nu niet. We wilden hen echter toch een blijk van waardering geven, want Cello is echt blij met het werk dat zij verzetten", licht Dionne van de Sande van de zorgorganisatie toe.

INZET

In totaal telt Cello 1.260 vrijwilligers in de regio Noordoost-Brabant en de Bommelerwaard. In Boxtel en Liempde wonen er negen. Zij kregen niet allemaal bezoek van de troubadour, die eer viel alleen de jubilarissen ten deel. Van de Sande: ,,We vinden het belangrijk om verbonden te blijven met onze vrijwilligers, want ook al staat alles nu op een laag pitje, we hebben ze na corona weer hard nodig."