Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Dankbaar voor wat we hebben

Ik kijk niet weg, haal niet mijn schouders op, ga niet verder voordat ik reageer op de brief van Hans Pel van 21 januari.

Iedereen mag zijn mening hebben, maar wat wordt er al niet bij gehaald richting Mark Rutte en de corona-aanpak in Nederland?

Willen we dan iemand, die het virus en de besmettelijkheid ervan ontkent en laat gebeuren dat er nog veel meer mensen sterven aan corona?

Een land waar mensen in de rij moeten staan voor goede zorg, dat die zorg er alleen is voor mensen met voldoende geld, dat er chaos is in de ziekenhuizen is en dat de lijken in een groot graf worden begraven omdat er geen andere middelen meer zijn?

Nee dank je wel! Ik ben dankbaar voor wat we hier in Nederland hebben.

Ik zal nooit op Mark Rutte stemmen omdat onze standpunten te ver uit elkaar liggen. Maar hoe anders vind ik zijn coronabeleid.

Je zal er maar voor moeten staan met alle ingewikkelde vraagstukken, druk, afstemming met alle instanties, overleg in EU-verband, laster in (sociale) media. En hij doet het gewoon goed met erkenning van eventuele foute inschattingen.

Toen het kabinet pas wilde besluiten tot een avondklok na instemming van de Tweede Kamer, ja toen zag je de politici zelf worstelen met alle ethische en moeilijke vragen die hierbij een rol spelen en waar je een oplossing voor moet bedenken.

We hebben allemaal angst en we gaan daar zo goed mogelijk mee om. We willen het allemaal goed begrijpen en vooral alles controleren. Dat lukt ons maar moeilijk in deze tijd. Ziekte en ons besef dat we ooit overlijden is maar moeilijk te bevatten. Een tijd lang groeide alles maar door en nu worden we op onszelf teruggeworpen. Dat is echt wel even wennen….

Nog niet in de lockdown en vrij beschikbaar voor iedereen zijn:

De zonsopgang, frisse lucht, ideeën, fantasie, vriendschap, familie, aandacht, gebed, hobby’s, hoop, dromen, leren, liefde, zingen, dansen, lezen, praten met anderen, de kracht en schoonheid van de natuur, creativiteit, hoop.

Alle bewoners van Boxtel wens ik veel moed, goede gezondheid en geduld.


        COCKY BECKERS


Complotdenker Hans Pel

De afgelopen week was er een ingezonden stuk in Vrije Tribune van ene Hans Pel. Als weldenkend mens blijft bij mij de altijd vraag of hier op gereageerd moet worden. Vanuit de psychologie is bekend dat mensen met een sterke geloofsovertuiging of vooroordelen het bijna geen zin heeft deze op andere gedachten te brengen. Hans Pel is zo’n voorbeeld. Totaal verdwaald is z’n eigen theorieën, een echte complotdenker en daardoor mede de 'weg' kwijt.

Hier een aantal van zijn gedachtenspinsels: 'Covid-19 was een geschenk uit de hemel voor Rutte' - 'Rutte gebruikt Covid-19 excuus om burgerrechten te ontnemen' - 'Staat van Beleg inclusief NSB/Stasi activeren' - 'Verbod goedwerkende hydroxychloroquine?' - 'Adieu democratische rechtsstaat, welkom totalitaire fascistische politiestaat' - 'veroordeeld tot een slavenbestaan in NederDDR'. Ja, ja, en getekend: Hans Pel!

Dat is dus Hans Pel, de complotdenker en ook geen tijd voor empathie naar de virusslachtoffers. De man die, ook hier, geen enkel positieve bijdrage kán leveren, opgesloten in zijn wanen. Arme Hans Pel, niet te helpen met zijn onzindelijke verbittering naar onze maatschappij.

Mijn vraag aan de redactie van het Brabants Centrum is of déze politieke bijdrage van H.P. past binnen het redactiestatuut en/of het kapstokartikel 'vrije meningsuiting'. Persoonlijk ben ik van mening dat er in zijn stuk voldoende kwetsende aanwijzingen waren om dit niet in Vrije Tribune te plaatsen. Een alternatief zou zijn dat er door betrokkene advertentieruimte gekocht kan worden om dan dergelijke stukken te plaatsen.


        BEN KALVERBOER




t Sinds zaterdagavond een avondklok werd ingevoerd, ontstaan overal in het land rellen. Dinsdagavond timmerden ook diverse Boxtelse winkeliers en horecaondernemers in het centrum hun panden dicht uit angst voor vernielingen. Zoals hier in de Stationsstraat. Ongeregelheden bleven echter uit. Dat was de voorbije dagen in steden als Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch wel anders. (Foto: Peter de Koning).