Afbeelding
Foto: Laura van der Pas - De Vooght

BOXTEL WIL GEEN ZESDE INZAMELPUNT

Ouders kunnen luiers nog niet kwijt in Esch


RENS VAN DEN ELSEN

Ouders van jonge kinderen kunnen in Esch nog niet zo gemakkelijk de vieze luiers van hun kroost kwijt. Binnen de gemeente Boxtel kunnen de opvangbroekjes (en incontinentiemateriaal) weliswaar gratis worden ingeleverd in speciale containers, maar deze ontbreken nog in Esch.

Vooralsnog lijkt de gemeente ook niet van plan om in Esch een inleverpunt te realiseren. Kinderdagverblijf De Toverboom aan de Ruiting heeft eerder al kenbaar gemaakt als inzamellocatie te willen dienen, maar dit verzoek is afgewezen.

De VVD-fractie heeft nu vragen gesteld aan het Boxtelse college van B en W en wil weten waarom er geen luierinzamelpunt in Esch nodig zou zijn. Ook vragen de liberalen het college mogelijkheden ziet om toch een container in het dorp te plaatsen.

VIJF PLEKKEN

Op dit moment kunnen inwoners op vijf plekken hun vieze luiers kwijt. In het dorp Boxtel op de milieustraat (Kruisbroeksestraat), bij kinderdagverblijf 't Keike (Breukelsestraat) en de Kindertuin in brede school De Wilgenbroek (Dr. De Brouwerlaan). Daarnaast zijn er in Liempde twee inzamelpunten: kinderdagverblijven 't Clowntje (Oude Dijk) en Het Kleine Grut (Barrierweg).

In Lennisheuvel komt op korte termijn ook een mogelijkheid om luiers in te leveren. Het is een alternatief voor de container aan de Breukelsestraat omdat die per 1 februari verdwijnt.

Voor Essche ouders staat de dichtstbijzijnde bak om luiers in te deponeren vooralsnog in de milieustraat op bedrijventerrein Ladonk. (Foto: Laura van der Pas-de Vooght).


Werkzaamheden Leunisdijk kunnen in april van start

Het duurde iets langer dan verwacht, maar er is een aannemer gevonden die de herinrichting van de Leunisdijk in Esch op zich gaat nemen. De werkzaamheden starten in april.

Op de vraag wie het karwei uit gaat voeren, was bij het ter perse gaan van deze krant nog geen reactie binnen van de gemeente Boxtel. Als alles meezit ligt er eind dit jaar een geheel vernieuwde Leunisdijk met tevens een up-to-date riolering.

Een klankbordgroep, waarin buurtbewoners praten over hoe de weg er uit moet komen te zien, heeft de gemeente gevraagd om te blijven communiceren hoe de herinrichting verder gaat verlopen. Vooral als er afsluitingen of andere tijdelijke voorzieningen komen.