Oosterhof koopt laatste meters voor renovatie

PÅL JANSEN

De winkeliers van Oosterhof hopen dat in mei de schop in de grond gaat voor de verbouwing van het winkelcentrum in Boxtel Oost. Het verlenen van de omgevingsvergunning is nog slechts een formaliteit. De ondernemers kopen echter nog wel enkele vierkante meters grond van de gemeente.

Oosterhof breidt een klein beetje uit: 248 vierkante meter om precies te zijn. Zo moet een stukje aan de noordzijde (156 vierkante meter) worden uitgebreid en extra plek komen voor afvalcontainers (92 vierkante meter). Volgens voorzitter Corné de Jong is tijdens een ledenvergadering van stichting Winkelcentrum Oosterhof besloten om de grond te kopen. ,,Zodoende kan de gemeente overgaan tot het verlenen van de omgevingsvergunning", vertelt De Jong. ,,Wij stonden er in het begin niet bij stil dat de gemeente geen vergunning kan afgeven voor een ontwikkeling op grond die wij niet bezitten."

Het is nu slechts nog wachten tot er groen licht wordt gegeven. De Jong verwacht dat dit spoedig zal gebeuren, al beseft hij wel dat de ondernemers van Oosterhof pas feest zullen vieren zodra de schop in de grond gaat. ,,Er zijn in het verleden natuurlijk vaker plannen geweest voor Oosterhof. Die ongerustheid heeft begrijpelijkerwijs te maken met die eerdere ervaringen", weet De Jong. De voorzitter maakt zich echter geen zorgen. ,,Eerst dachten aan april om te starten, nu gaat de bouw ergens in mei beginnen."