Afbeelding
Foto: Maarten Melis

Gehoorzaamheid is het probleem van ons, burgers



Vorig jaar schreef ik in deze rubriek dat Mark Rutte Nederland wil omvormen tot een DDR2.0. Covid-19 was een geschenk uit de hemel. Onder de dekmantel van virusbestrijding voerde hij een beleid van repressie en gedragsexperimenten (mondkapjes, 1½ meter, langdurige isolatie). Dit alles leidde tot een ongekende economische crisis.

Rutte misbruikte Covid-19 als excuus om ons onze burgerrechten te ontnemen. Onder de naam ‘lockdown’ werd een levensbedreigende Staat van Beleg uitgeroepen inclusief NSB-/Stasi-achtige corona-kliklijnen en censuur.


Terwijl wij verplicht in huisarrest zaten en ons bang lieten maken door Gompie, Japie, Appie en Kuipie, jaste Rutte er ongrondwettelijk en zonder parlementaire goedkeuring allerlei voor ons burgers onacceptabele wetgeving doorheen waaronder de inzet van zeer omstreden experimentele vaccins.

Zijn virusbestrijding mislukte overigens jammerlijk door zijn eerdere bezuinigingen op de zorg en door zijn verbod van goedwerkende medicijnen zoals hydroxychloroquine.


Hoewel Rutte’s aanpak duizenden de dood heeft ingejaagd en de levens van tienduizenden anderen heeft verwoest, pikken wij zijn maatregelen kritiekloos. Wat hij ook doet of zegt, wij blijven braafjes gehoorzamen. Dat is bizar.

De Amerikaanse historicus Howard Zinn verwoordde het zo: 'Ons probleem is niet burgerlijke óngehoorzaamheid. Ons probleem is burgerlijke gehóórzaamheid. Ons probleem is dat mensen over de hele wereld hun leiders hebben gehoorzaamd en dat miljoenen zijn vermoord als gevolg van die gehoorzaamheid. Ons probleem is dat mensen over de hele wereld gehoorzaam blijven ondanks armoede, honger, overheidsmanipulatie en overheidsterreur, onderdrukking, oorlog en wreedheid. Ons probleem is dat mensen gehoorzaam zijn en dat – terwijl de gevangenissen vol zitten met kleine boeven – grote boeven ons land leiden!'


Nu de werkelijke machthebbers in deze wereld – een groepje globalistische miljardairs – hebben gezien hoe succesvol hun loopjongen Rutte ons Nederlanders via een uitgekiende angstcampagne tot makke schapen heeft omgetoverd, zullen ze niet aarzelen dit instrument opnieuw in te zetten telkens als het hen uitkomt.

De uitrol van Agenda 2030 (Nieuwe WereldOrde, Great Reset, Klimaatverandering) is op stoom: adieu democratische rechtstaat, welkom totalitaire fascistische politiestaat. En wij naïevelingen laten het opnieuw gewoon gebeuren zonder te beseffen dat we daarmee komende generaties onverbiddelijk veroordelen tot een slavenbestaan in ‘NederDDR’!


        HANS PEL