Kristel en Bart Looijmans met hun kinderen. (Foto: ANWB, 2019).
Kristel en Bart Looijmans met hun kinderen. (Foto: ANWB, 2019). Foto: ANWB 2019

Looijmans wint voor derde keer campingprijs

Bart en Kirsten Looijmans hebben vorige week voor de derde keer op rij de ANWB publieksprijs voor de mooiste camping van Nederland gewonnen.

De ANWB reikt jaarlijks in januari de awards uit voor beste en mooiste campings van het land. De Helfterkamp in Vaassen, sinds zeven jaar in handen van het de voormalige Boxtelaren werd daarbij wederom gelauwerd door kampeerliefhebbers. De overnachtingsplek nabij natuurgebied de Veluwe werd ook dit keer beoordeeld door het publiek en scoorde hoge cijfers.

De prijsuitreiking vond vanwege de lockdown digitaal plaats onder de noemer 'Camp to the Future'. De prijs die de familie Looijmans won, droeg tot twee jaar geleden nog de titel 'mooiste groene camping', die naam is inmiddels gewijzigd naar de 'mooiste charmecamping'. De inhoud blijft echter hetzelfde.

RUST EN NATUUR

De campings zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist degene die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de mooiste charmecamping speelden de aspecten rust/natuur, sanitair, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol bij de stemmers.