Al 280 pakken koffie voor voedselbank

Lionsclub Dommel en Aa zamelt sinds 1 december Douwe Egberts-punten in en die actie verloopt voorspoedig. De serviceclub heeft al 142.000 punten gespaard en dat betekent 280 pakken koffie voor Voedselbank Boxtel en omstreken.

De koffiepunten-inzameling duurt nog tot eind januari. De Lions vragen Boxtelaren om Douwe Egberts-punten in te leveren bij Albert Heijn, Plus of Jumbo. De serviceclub ruilt ze in voor pakken koffie en die gaan naar gezinnen die het niet zo breed hebben. Ferdy Steger namens Lionsclub Dommel en Aa: ,,Wij vinden de actie tot dusverre een groot succes en hopen dat er voor het eind van de maand nog veel punten worden ingeleverd."

De serviceclub ondersteunt nóg een goed doel: het bekostigen van staaroperaties in ontwikkelingslanden. Dat gebeurt door het inzamelen van oud en vreemd geld. Steger: ,,We hebben om en nabij de drieduizend euro vergaard, dat bedrag is goed voor 185 oogoperaties. De inleverzuil die op dit moment bij Plus Van der Horst staat, verhuist begin februari naar de Albert Heijn."