VOEDSELTUIN WERKT OP TWEE NIVEAUS

Werkbladen nu teeltbedden

Jan Hermens

De Voedseltuin Boxtel kreeg onlangs werkbladen en tal van andere spullen van de voormalige bloemisterij Van den Braak aan de Clarissenstraat.

Dat vertelt voorzitter Peter van As van de Voedseltuin naar aanleiding van de oproep van deze krant anderhalve week geleden om goed nieuws te melden. ,,In de Voedseltuin is altijd sprake van goed nieuws", stelt hij. ,,We bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt structuur en een zinvolle bezigheid, geven liefhebbers van rust en natuur de gelegenheid met groen en grond te werken en zorgen voor verse producten voor Voedselbank Boxtel."

Tot de gekregen materialen behoorden onder meer twee enorme werkbladen. ,,Daarmee gaan we planten op hoogte telen. Soms zijn er vrijwilligers die niet op de grond kunnen werken, bijvoorbeeld doordat ze in een rolstoel zitten. Zij kunnen gebruikmaken van de bladen."

KOUDE KAS NODIG

De Voedseltuin is op zoek naar een koude kas. Zodoende kwam de organisatie bij de vroegere bloemisterij terecht. Van As: ,,Uiteindelijk bleek de kas niet geschikt voor ons, maar we mochten allerlei spullen meenemen, tot aan planten toe. Daar zijn we erg blij mee. We hebben letterlijk lopen jutten over het terrein."

Wat bruikbaar is, wordt ingezet op de bijzondere kwekerij. ,,En van de overige spullen maken we kunstwerken."