Lange lockdown hindert opnieuw Podium Boxtel

De verlenging van de lockdown heeft wederom gevolgen voor de programmering van Podium Boxtel. Na de bekendmaking van de aanvullende coronamaatregelen heeft het bestuur van het theater aan de Burgakker woensdag besloten drie voorstellingen in de komende periode te annuleren.

Het gaat om de reeds uitverkochte voorstelling van cabaretière Janneke de Bijl (21 januari), de filmvertoning van ‘L.A. Confidential’ (25 januari) en de twee shows van folkmuziekgroep Rapalje (6 februari). Deze komen te vervallen en worden op een nog nader te bepalen datum ingehaald. Reeds gekochte toegangskaarten blijven geldig, alle kaarthouders krijgen op korte termijn persoonlijk bericht.

84 BEZOEKERS

De coronacrisis hindert Podium Boxtel sinds het voorjaar van 2020. Vanaf maart werden de meeste voorstellingen geannuleerd. Kort na de zomer konden enkele shows doorgang vinden en werden in de theaterzaal maximaal 84 bezoekers verwelkomd. Op anderhalve meter afstand genoten ze onder meer van twee optredens van singer-songwriter Björn van der Doelen. Ook de seizoensopening Culturale kon in september doorgaan met inachtneming van alle geldende coronamaatregelen.

,,Maar daarna was het weer snel gedaan”, blikt voorzitter Paul van Alphen van Poidum Boxtel terug. ,,Na twee shows van Joia voor dertig bezoekers moest ook ons theater weer op slot en werd het stil op de Burgakker.”

VERTROUWEN

Van Alphen geeft de moed echter niet op. ,,We hebben vertrouwen in de toekomst en willen ons mooie programma in het voorjaar hervatten. Daarbij hopen we dat we net als 2020 ontheffing krijgen om 84 bezoekers te mogen ontvangen. We hebben aangetoond dat we prima in staat zijn om onze gasten coronaproof te trakteren op een gezellig avondje uit in de buurt.”

Podium Boxtel blijft in elk geval gesloten tot 9 februari.