Afbeelding
Foto: Eigen collectie

MARJOLEIN EN RON STEEGS OPENEN B& B IN MARCHE (ITALIË)

‘Nog een lik verf en we zijn klaar’

MARC CLEUTJENS

Nee, het is beslist geen bouwval die Marjolein (47) en Ron (51) Steegs vorige maand hebben gekocht. Geen smeuïge Ik Vertrek-achtige reportage over bouwkundige tegenvallers dus, maar een verhaal over een droom die uitkomt. In Monte Giberto, een nietig dorpje in de Italiaanse streek Marche waar het Boxtelse stel in 2019 stuitte op een boerderij. ,,Het perfecte plaatje!”

Toegegeven, COVID-19 heeft afgelopen jaar wel wat roet in het eten gegooid. Als het aan Marjolein en Ron had gelegen, waren ze in de zomer al afgereisd naar de hoeve die inmiddels ‘Casale di Maro’ is gedoopt en onderdak gaat bieden aan drie tweepersoonskamers, één vierpersoons kamer én een tweepersoons appartement. ,,De vorige eigenaren hebben de boerderij vijftien jaar geleden grondig gerestaureerd”, vertelt Marjolein. ,,Hier en daar een likje verf en we zijn klaar.”

Vanwege de coronacrisis bleek het onmogelijk om in december zelf aanwezig te zijn bij de ondertekening van het koopcontract. ,,We hebben iemand ter plekke gemachtigd om namens ons een krabbel te zetten. Kort daarna zijn we in de auto gestapt en in één ruk doorgereden naar Monte Giberto. Stoppen voor een overnachting was vanwege COVID-19 onmogelijk. De auto en de aanhanger zaten vol spullen die we hier nodig hebben om een nieuw leven te beginnen.”

DROOM NAJAGEN

,,We droomden al jaren van een bed & breakfast in het buitenland”, vertelt Marjolein. ,,Spanje was ook een tijdje in beeld, maar we voelden toch meer voor Italië. We keken wat rond in het merengebied boven Milaan, maar die regio is prijzig en erg druk.”

Later werden tijdens een rondreis in de Marche al zeven potentiële woningen bezocht, twee jaar geleden volgde een tweede trip. ,,De makelaar liet dit huis in Monte Giberto als eerste zien en we waren meteen verkocht. Deze plek heeft alles: een leuk huis op een heuvel met prachtig uitzicht, het strand op een halfuurtje rijden, de bergen binnen handbereik. En in de directe omgeving vind je een paar gezellige stadjes waar je voor alle voorzieningen terechtkunt.”

Een jaar geleden kregen de verhuisplannen vorm. Ron zegde zijn baan als servicemonteur bij een koffiebranderij op, Marjolein stopte als verpleegkundige op de spoedeisende hulp. ,,Natuurlijk maakten we ons wel eens zorgen over de coronacrisis. Maar we hebben samen ook besloten onze droom na te jagen en helemaal voor het succes van ‘Casale di Maro’ te gaan. En we zijn ervan overtuigd dat de gasten komen als deze crisis achter de rug is. Sterker nog, de eerste reserveringen staan al in de agenda.”

KEERZIJDE

Voor de opening van ‘Casale di Maro’ moet er nog wel wat gebeuren. Hoewel het niet gaat om grote bouwkundige ingrepen, verdient de verwaarloosde een flinke opknapbeurt. Marjolein: ,,Deze week maken we alle tegels schoon die vroeger op het dak hebben gelegen. We houden van een duurzame aanpak en gaan ze daarom hergebruiken voor een nieuw terras. Daarna verbouwen we de garage tot kantine en zijn we startklaar voor ons eerste seizoen.”

Het vertrek naar Monte Giberto heeft een keerzijde voor het stel. ,,Onze dochters Lean (19) en Fenne (18) zijn niet meegegaan naar Italië”, vertelt Marjolein. ,,Ze studeren allebei en vinden het stoer dat we deze stap hebben gezet. Maar het is soms ook lastig natuurlijk omdat we op 1.500 kilometer afstand wonen. Gelukkig kunnen we vaak videobellen en hopen we ze in de carnavalsvakantie in de Marche te begroeten.”


BOXTELSE MAKELAARDIJ BESTAAT 40 JAAR

Joost Nuyens kreeg 't vak
met de paplepel ingegoten

Jan Hermens


Nuyens Makelaars bestaat veertig jaar. Joost Nuyens nam het bedrijf in 2006 over van vader Reinier: ,,Ik weet nog dat ik als kleine jongen soms de telefoon voor mijn vader aannam. Dit vak is me echt met de paplepel ingegoten."

De makelaardij bevindt zich al ruim dertig jaar in de vroegere villa Crols, een beeldbepalend pand in de Rechterstraat. ,,In 1987 kocht mijn vader de villa waarin we nog steeds zijn gevestigd. Nu met een team van vier mensen: NVM-makelaars Monique Feijen, Jochem Korting, ik én hypotheekadviseur Jan Schoenmakers. Samen kunnen we mensen een totaalpakket bieden; van a tot z begeleiden."

Nuyens Makelaars houdt zich bezig met de aan- en verkoop van zowel bestaande als nieuwe woningen, kan taxaties en waardebepalingen verrichten en hypotheekadvies verstrekken. Joost: ,,De verkoop van woningen in het grote project Heem van Selis is nu gaande. Wie ons archief bestudeert, ziet hoe Boxtel door de jaren heen is gegroeid. We hebben op tal van plekken nieuwbouw verkocht: Munsel, Sparrenlaene, In Goede Aarde: om maar een paar voorbeelden te noemen."

Andere projecten waar Nuyens Makelaars momenteel bij betrokken is, zijn Sacre Coeur, Achter den Eijngel en Jorishof.

Particulieren die hun bestaande woning willen verkopen, of op zoek zijn naar een specifiek huis in een bepaalde prijsklasse, vinden bij Nuyens Makelaars vakmensen die hun weg weten op de regionale markt. Joost: ,,Ons team is hecht, we werken allemaal al een hele poos bij het bedrijf, waardoor we zeer vertrouwd zijn in Boxtel. We beschikken over een groot en fijnmazig netwerk dat we zo goed mogelijk inzetten ten behoeve van de klant."


t NVM-makelaars Joost Nuyens (rechts), Monique Feijen en Jochem Korting vormen met hypotheekadviseur Jan Schoenmakers (niet op de foto) het team van Nuyens Makelaars. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Joost Nuyens (rechts), Monique Feijen en Jochem Korting zijn de drie NVM-makelaars van Nuyens Makelaars. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Marjolein en Ron Steegs zijn vertrokken naar Monte Giberto.. Hun bed & breakfast ‘Casale di Maro’ (foto boven) opent binnenkort haar deuren. (Foto: eigen collectie).